Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščino prihaja svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev

Belgijci so potrdili izvedbo svetovnega prvenstva belgijskih ovčarjev v Ajdovščini v letu 2018. Prvenstvo bo v organizaciji ajdovskega kinološkega društva v Vipavsko dolino v dobrem tednu dni privabilo 600-700 tekmovalcev in številčne spremljevalne ekipe iz celega sveta. Odlična priložnost za promocijo naše dežele.

Po poročanju spletne strani Občine Ajdovščina je Kinološko društvo Ajdovščina dobilo priložnost za organizacijo svetovnega prvenstva belgijskih ovčarjev v letu 2018. Prejšnji teden se je v Ajdovščini mudila delegacija za organizacijo svetovnega prvenstva iz Belgije, ki se je po ogledu terena srečala tudi z županom Tadejem Beočaninom.

Belgijska delegacija je bila zadovoljna z videnim, Svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev bo v Ajdovščini potekalo v aprilu prihodnje leto. Predsednik Športno kinološkega društva Ajdovščina Roman Hoefferle ocenjuje, da se bo prvenstva udeležilo od 600 do 700 tekmovalcev, z njimi pa prihajajo številčne spremljevalne ekipe. V tednu dni se bo zvrstila cela vrsta tekmovanj, razstav in drugih spremljevalnih dejavnosti, ki bodo potekale na različnih prizoriščih v mestu Ajdovščina. Običajno se ekipe na tekmovanja odpravijo že prej, da svoje ljubljence prilagodijo na novo okolje. Na račun prvenstva bodo zasedene nočitvene kapacitete v celotni Vipavski dolini, prav tako bo to odlična priložnost za vsestransko turistično promocijo.

Za domače kinološko društvo je to velik dogodek. Veliko jim pomeni že dejstvo, da jim je zaupana organizacija tako pomembnega dogodka, kar so si pridobili na račun dobrega dela in uspešnih tekmovalcev v preteklosti. Ajdovske kinologe podpira tudi Občina Ajdovščina, ki jim bo pomagala pri organizaciji svetovnega prvenstva belgijskih ovčarjev.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#vipavskadolina, #turizem

Kolofon