Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

INCASTRA – Dan Ajdovske industrije in podjetništva

V septembru, natančneje 22. in 23. 9., bodo ajdovska podjetja odprla svoja vrata in predstavila svojo dejavnost širši javnosti. Dvodnevni dogodek bo namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij. S tem namenom bodo organizirani vodeni ogledi v podjetjih in predstavitve ter zabavni program na osrednjem prizorišču, ki bo na ajdovskem letališču. Organizatorji k sodelovanju vabijo vsa ajdovska podjetja, ki želijo odpreti svoja vrata in predstaviti svojo dejavnost širši javnosti. Vabijo pa tudi prostovoljce, ki bodo pomagali ustvariti dogodek, ki bo v ponos Vipavski dolini.

Prvi dan (petek, 22. september) bo namenjen v prvi vrsti šolajoči se mladini, torej osnovnošolcem 8. in 9. razreda, dijakom strokovno-tehničnih šol in brezposelnim. Zanje bodo organizirani vodeni ogledi in predstavitev dejavnosti, vezanih na delo podjetij. Na ta način lahko mladi spoznavajo podjetja in poklice, kar lahko vpliva na njihovo odločitev o nadaljnjem šolanju.

Drugi dan (sobota, 23. september) bo dogajanje bolj razgibano in družabno obarvano. Na osrednjem prizorišču se bo odvijalo več aktivnosti. Potekal bo Fly-in letalski dogodek, na katerem se bodo srečali piloti ultralahkih letalnih naprav in ostalega splošnega letalstva, odvijale se bodo predstavitve podjetij na sodoben in interaktiven način ter pester spremljevalni program. Iz osrednjega prizorišča bomo za obiskovalce organizirali tudi prevoze v podjetja, kjer bodo po vnaprej določenem urniku potekali ogledi podjetij. Za vse oglede so potrebne prijave na spletni strani dogodka.

Obiskovalcem dogodka bi radi na zanimiv način predstavili čim več ajdovskih podjetij in njihove dejavnosti ter uspešne zgodbe, saj menimo, da so lahko zgled marsikateremu podjetju na slovenskem in po svetu ter nam v velik ponos. Zato organizatorji k sodelovanju vabijo vsa ajdovska podjetja, ki želijo odpreti svoja vrata in predstaviti svojo dejavnost širši javnosti. Veseli bodo vašega sodelovanja, saj menijo da lahko na ta način razširijo in utrdijo dober glas o posamezni gospodarski dejavnosti ter spodbudijo povezovanje različnih sektorjev. Za več informacij o samem dogodku in oblikah sodelovanja so vam na voljo na telefonskih številkah 05 366 47 50 ali 041 437 785 in elektronskem naslovu neja.colja@lu-ajdovscina.si. Dostopna je tudi že spletna stran dogodka.

6870_1498565448_unnamed

Klic za prostovoljce!

Ljudska univerza Ajdovščina išče tudi večje število prostovoljcev za pomoč pri dogodku INCASTRA – Dan ajdovske industrije in podjetništva, ki bo 23. septembra 2017 na Letališču Ajdovščina. Gre za dogodek, ki je namenjen predstavitvi in promociji ajdovskih podjetij in gospodarstva. S tem namenom bodo ajdovska podjetja odprla svoja vrata, organizirani bodo vodeni ogledi v podjetjih in predstavitve ter družabni program na osrednjem prizorišču

Si upaš?

Iščejo:

•          redarje (pogoj je polnoletnost) 

•          osebe za pomoč organizatorju pri pripravi prireditvenega prostora in pri izpeljavi dogodka,

•      animatorje za soustvarjanje družabnega programa za otroke (prostovoljce vzgojiteljske in pedagoške smeri in tudi vse tiste, ki so po duši ustvarjalni … )

Zakaj postati prostovoljec na INCASTRI?

•         Izkoristi priložnost in si pridobi prave izkušnje, ki ti bodo še kako koristile pri iskanju zaposlitve in kreiranju tvoje karierni poti.

•          Bodi družbeno odgovoren do lokalne skupnosti.

•          Prejel boš simbolično darilo in potrdilo o opravljanju prostovoljstva na INCASTRI.

Več informacij o samem dogodku najdeš na www.incastra.si

Bodi faca in postani del INCASTRE!

Lokalne Ajdovščina
Kolofon