Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rock Batuje - petnajstič in žal tudi zadnjič

Danes se bodo Batuje ponovno tresle ob zvokih rock glasbe. Letos že petnajstič, a žal po besedah organizatorjev tudi zadnjič. V 15 letih so v športnem parku priredili 14 koncertov, v vseh letih skupaj je Rock Batuje obiskalo preko 40.000 ljudi, nastopilo pa je več kot 30 večinoma domačih glasbenih skupin.

28. julija se bo v Športnem parku v Batujah odvila ena najodmevnejših poletnih prireditev na Primorskem, koncert Rock Batuje. Tradicionalni dogodek, ki poteka letos že 15. leto,bo s svojo pestro glasbeno ponudbo pričaral občinstvu nepozaben večer, ki bo hkrati tudi zadnji. Letošnje zvezde večera bodo skupine Mi2, Tabu, Zmelkoow in domača skupina Skalp. Rdeča nit večera pa je v rokah DJ Riki-ja.

Zadnji julijski vikend, bodo obiskovalci po 20.00 uri užili polno mero dobre glasbe. Otvoritev večera bo pripadla lokalni skupini Unitisti, ki bodo občinstvo ogrevali pred nastopom glavnih akterjev tega večera. Na batujski oder bodo prvič stopili skupini Tabu in Mi2. Po dolgih trinajstih letih se v Batuje vračajo Zmelkoow, ki bodo predstavili svoj aktualni album Pionirji Divergentnega Marketinga, seveda pa ne bodo manjkale niti stare uspešnice iz železnega repertoarja. Kot pa se za konec spodobi, bodo zadnji ton zaigrali domačini Skalp, zaradi katerih se je neverjetna pot prireditve Rock Batuje sploh začela.

14124393_844381315693067_4372545851451504848_o

Rock Batuje je pomemben glasbeni dogodek v Vipavski dolini, ki je v vseh teh letih privabljal obiskovalce iz širše okolice, kar nekaj pa tudi iz tujine. Vse delo okrog prireditve temelji na prostovoljnem delu marljivih domačinov in njihovih prijateljev, brez katerih ta prireditev sploh ne bi obstajala. 15 letno obdobje trdega dela, neprestanih bitk z vremenom, dopusti, negotovostjo, pesimizmom, vzponi in padci, trendi sodobne glasbe in birokracijo je med Batujci spletla neuničljivo vez. Letošnji koncert še toliko bolj čustven, saj bo 15 obletnica tudi zadnja. Jan Zelinšček, glavni organizator, je takole za Primorske novice komentiral konec obdobja Rock Batuj: "Na žalost smo prišli do točke, ko smo ugotovili, da kot prostovoljci že 15 let delamo eni in isti ljudje, podmladka je zelo malo in večinoma ni zainteresiran za takšen zalogaj organizacije. Spoznali smo, da je začetno navdušenje, s katerim smo se vsako leto lotevali prireditve, izpuhtelo".

Ker je namen koncerta uživanje ob prijetni glasbi, je tudi vstopnina temu primerna, saj je cena vstopnic v predprodaji 8 eur, na dan koncerta pa 10 eur do 22. ure, kasneje pa 12 eur. Poskrbljeno bo tudi za motoriste, ki bodo imeli posebej zanje ograjen parkirni prostor tik ob prizorišču, za vse utrujene pa bo možno brezplačno kampiranje v ograjenem prostoru s pitno vodo.

Več informacij: www.rockbatuje.com ali na facebook strani: www.facebook.com/rock.batuje

18556795_1010934162371114_7121818292077438351_o

Lokalne Ajdovščina

#poletje, #glasba

Kolofon