Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Policisti PP Ajdovščina uspešno preiskali sum kaznivega dejanja požiga na Colu

Pretekli teden smo poročali, da se na Gori tamkajšnje Prostovoljno gasilsko društvo Col sooča z vse več manjšimi požari, nazadnje je na Vodicah zagorela lopa s sekanci. Izkazalo se je, da je bil požar resnično podtaknjen, ajdovski policisti pa so že našli osumljenca.

Policisti PP Ajdovščina so pred kratkim uspešno preiskali požig gospodarskega poslopja (lesena lopa) na območju naselja Col (Občina Ajdovščina).  Pred nekaj dnevi oz. v soboto, 15. julija 2017 ob 1.32 v nočnem času, je Regijski center za obveščanje obvestil policiste OKC PU Nova Gorica, da na Colu v bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš gori lesena lopa s sekanci. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni gasilci GRC Ajdovščina in PGD Col, ki so požar lesene barake pogasili (v njej ni bilo vnetljivih snovi). Preiskava policistov PP Ajdovščina je v skladu z usmeritvami pristojnega Državnega tožilstva v Novi Gorici potekala v smeri suma storitve kaznivega dejanja požiga (po prvem odstavku 222. člena Kazenskega zakonika), saj so obstajali utemeljeni znaki, da je bil omenjeni požar podtaknjen. Zaradi omenjenega požara je bila lastniku povzročena večja premoženjska škoda (v višini približno 5 tisoč evrov).

V nadaljevanju preiskave so ajdovski policisti z zbiranjem obvestil glede okoliščin požara sum osredotočili na starejšega mladoletnika, ki je nato v okviru opravljenega policijskega zaslišanja, ki je bilo izvedeno na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku, nezakonito početje oz. dejanje policistom tudi priznal. Policisti PP Ajdovščina so mladoletnega osumljenca zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja požiga kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

 

* Foto: PGD Col

Lokalne Ajdovščina

#kronika, #dobrodelnost, #col, #požar

Kolofon