Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Znana ajdovska ekipa za City games

Še slab teden nas loči do super zabave na ajdovskem letnem kopališču, ko bodo ponovno na sporedu City games. Znana pa je že sestava ekipe, ki bo zastopala Ajdovščino in se poskušala prebiti v veliki finale. Zasedba je nadvse pisana in verjamemo, da uspeh ne bo izostal.

Legendarne Igre brez meja, ki so pred četrt stoletja pred TV ekrane prikovale množice gledalcev, so se v zmanjšanem obsegu pred leti vrnile kot City games. Ena od kvalifikacijskih tekem osme sezone bo tudi letos na letnem kopališču v Ajdovščini in sicer v torek, 15. avgusta, ob 19:30. Dogodek  je že lansko leto do zadnjega kotička napolnil tribune okrog bazena in močno popestril poletno dogajanje v mestu. Takrat je Ajdovščino zastopala ekipa Triatlon kluba Ajdovščina, ki je sicer verjela, da ji lahko uspe preboj v slovenski finalni obračun, vendar ji kljub borbenosti in požrtvovalnosti, na koncu to žal ni uspelo. Bilo je dovolj le za četrto mesto.

Letos bo Ajdovščina preboj v finale napadala s precej pisano športno druščino. Ajdovske barve bodo namreč zastopali kolesar Kristjan Koren, med drugim sedemkratni udeleženec francoske pentlje, Nina Ukmar, letošnja evropska prvakinja v hip hop plesu, tekačica Lucija Krkoč, ki je lani osvojila bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu, Tine Lavrenčič, bronast z lanskega državnega prvenstva v olimpijskem triatlonu, nogometaš Peter Kalin, Maja Svetik, kapetanka rokometašic Mlinotesta, vsestranski trener Marko Lipovž ter kajakaš Primož Sulič, sicer vodja športnih programov ajdovskega Zavoda za šport, ki je tudi organizator letošnjega dogodka.

Ekipe se bodo pomerile v šestih zanimivih disciplinah (leteči vaterpolo, reševanje turistke, pršut, ribiške gajbice, mošarka, veslo). Glede na sestavo ajdovske ekipe se za kondicijsko pripravljenost ni treba bati, vendar bodo za uspeh potrebni še iznajdljivost, spretnost ter – kanček sreče.  Naj ob tem pripomnimo, da bo letno kopališče v torek, 15. avgusta, zaprto, pač zaradi priprav prizorišča za tekmovanje. Začetek ob 19.30! Vabljeni, vstop je seveda prost.

 

* Foto: Triatlon klub Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#poletje, #ajdovščina, #zabava

Kolofon