Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini prijateljskih 3:3 med Slovenijo in Italijo

Ajdovski mestni stadion nadaljuje tradicijo kakovostnih nogometnih srečanj mlajših reprezentačnih selekcij. Tako sta se včeraj na ajdovski zelenici pomerili reprezentanci U-18 Slovenije in Italije. Tekma se je končala brez zmagovalca, gledalci pa so bili priča šestim zadetkom.

Varovanci Igorja Benedejčiča so se v Ajdovščini pogumno postavili proti italijanskim vrstnikom in zobe pokazali že v uvodnih minutah, ko so prišli do hitrega vodstva. Na začetku druge minute je lep slovenski napad po podaji z leve strani zaključil Almin Kurtovič, ki je premagal italijanskega vratarja po strelu z glavo. V 15. minuti je Slovenija vodila že z dvema zadetkoma prednosti. Po prostem strelu z leve strani se je znašel v odličnem položaju David Zec, ki je iz neposredne bližine rutinirano zatresel mrežo gostov. Italijani so po visokem zaostanku prevzeli rahlo pobudo, ki se je obrestovala v 35 minuti, ko so po prostem strelu z leve strani in napaki slovenske obrambe prišli do prvega zadetka. Aneja Mrežarja je takrat nesrečno premagal kar soigralec Dušan Stojinovič. Ko je vse kazalo, da bodo naši fantje odšli na odmor s prednostjo, pa so Italijani izpeljali lepo kombinacijo, ki jo je uspešno kronal Rilind Nivokazi.

Gledalci so zanimivo srečanje spremljali tudi v nadaljevanju obračuna, ko sta oba selektorja ponudila priložnost za igro tudi številnim rezervistom. Na naslednji zadetek je bilo sicer vseeno potrebno počakati do 74. minute, ko je še eno natančno podajo iz leve strani unovčil Aljaž Golja. Italijani so na nov zaostanek odgovorili bliskovito in dosegli še tretji zadetek v 76. minuti. Predložek z leve strani je v osrčju kazenskega prostora pričakal Felice Damico, ki je prehitel slovenskega vratarja in postavil končni rezultat s strelom z glavo.

Igor Benedejčič, selektor Slovenije: »Mislim, da smo igrali zelo dobro, saj je bila to šele naša prva skupna tekma. Vremenske razmere so bile zahtevne, tako da se ni dalo ustvariti višjega tempa. Zadovoljen sem tudi z rezultatom, saj smo igrali proti favorizirani Italiji

 

Slovenija – Italija 3:3 (2:2)

Sodnik: David Šmajd (SLO)
Strelci: Kurtovič 2., Zec 15., Golja 74.; Stojinovič 35. (AG), Nivokazi 45., Damico 76.
Rumeni kartoni: Žugelj; Peli, Ferrarini
Rdeči kartoni: /

Slovenija: Mrežar (od 86. Pintol), Trontelj (od 46. Schweiger), Mittendorfer, Stojinovič, Zec, Matko (od 68. Kadrič), Kryeziu (od 60. Žugelj), Kurtovič (od 60. Golja, Grajfoner (od 60. Jakupovič), Kregar, Kolmanič (od 68. Pavlev)
Italija: Ghidotti (od 46. Carnesecchi), Gilli (od 46. Ferrarini), Campeol (od 78. Ermacora), Rizzo Pinna, Anzolin (od 78. Sportelli), Carminati (od 46. Bellodi), Peli (od 46. Stoppa), Portanova (od 78. Benedetti), Nivokazi (od60. Damico), Biancu (od 33. Nicolussi), Vignatto (od 60. Blanchi)

 

* Vir in foto: NZS

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon