Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kratka vikend zgodba: Čudak v parku

To je moškemu izvabilo rahel nasmeh. Kot da bi se hotel igrati skrivalnice, je, z rokami v žepih, plašč prekrižal in ga, ko je bila skoraj tik njega, spet razprl. Iz gnezda zapuščenih dlak je neprijetno zaudarjalo. Ekshibicionist!, je pomislila. Ta ni nevaren! A ji je bilo vseeno neprijetno. Ko je nadaljevala pot, si je nevzdržno želela ozreti se, prepričati se, da ji ne sledi, a je le otrdelo stopala naprej.

ČUDAK V PARKU

Utirala si je pot med golobi, ki so predrzno zasedli toploto sonca na asfaltni potki, se lenobno greli, ne meneč se za njene korake. Ti so, prožni, polni pomladne energije, zvonko odzvanjali. Visoke pete, visoki toni. Pod odpetim plaščem je nosila, prvič letos, svetlo, kot mentol zeleno obleko. Upala je, da so v bistroju postavili mize na vrt. Na tak dan ji ni bilo do posedanja v zaprtem prostoru. Medtem ko so sončni žarki skozi gole veje dreves pletli vsak trenutek drugačne mreže, so klopi v parku, kljub toplemu dnevu, še samevale. Iz mokrih tal je puhtela mokrota, vlaga je gostila zrak, da bi ga lahko kar pila.

Ni veliko ljudi, je pomislila, a že naslednji trenutek je izza debelega drevesa stopil visok moški z malo daljšimi lasmi in zastal ob robu potke. Mastni temni lasje so delno zakrivali zaščetinjen, že vsaj dva tedna neobrit obraz. Razprl je svoj lahek plašč, pod katerim ni nosil ničesar in ji na ogled ponudil svojo uvelo moškost. Od presenečenja je naredila korak v levo in preskočila dva lenobna goloba, ki se nista hotela premakniti. To je moškemu izvabilo rahel nasmeh. Kot da bi se hotel igrati skrivalnice, je, z rokami v žepih, plašč prekrižal in ga, ko je bila skoraj tik njega, spet razprl. Iz gnezda zapuščenih dlak je neprijetno zaudarjalo. Ekshibicionist!, je pomislila. Ta ni nevaren! A ji je bilo vseeno neprijetno. Ko je nadaljevala pot, si je nevzdržno želela ozreti se, prepričati se, da ji ne sledi, a je le otrdelo stopala naprej. Vsaj korakov, ki bi jo zasledovali, ni slišala. Šele, ko je srečala naključnega sprehajalca in ga ogovorila, kako prozorno v tem času pametnih telefonov, če mogoče ve, koliko je ura, se je delno obrnila in se prepričala, da je čudak izginil. Najbrž spet za kako drevo, kjer bo čakal naslednjo priliko, da se razgali.

 

Mira Bevc 

Zgodba nastajajo v okviru DELAVNICE KREATIVNEGA PISANJA

O delavnici: Kreativno pisanje je izrazna tehnika, ki omogoča ubesediti zgodbovnost na umetniški način, in ni zgolj zapis nekega dogodka ali dogodljajev. Skozi vse delavnice, ki potekajo že tretje leto, smo skušali obrusiti pisanje do te mere, da zablešči kot literarna umetnina. Seveda so delavnice tematsko naravnane na določene sklope, in zato je odbirek prvih prispevkov plod različnih delavnic.

Bojan Bizjak 

 

Lokalne Ajdovščina

#kratkavikendzgodba, #počitnice, #poletje

Kolofon