Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščini peto mesto na finalu City games

Prejšnji torek je ekipa Ajdovščine na domačem terenu premagala ekipo Kranja in se uvrstila v sklepni del letošnjih City games. V včerajšnjem finalu v Kranju pa ajdovski ekipi ni šlo vse po načrtih in končni seštevek točk je zadostoval za peto mesto. Zmage se je razveselila ekipa iz Maribora.

Kranj je tudi letos gostil slovenski finale City Games, v katerem so se spopadle najboljše ekipe iz challengerjev v Mariboru, Ajdovščini in Kopru. Ta neuradna naslednica nekoč popularnih Iger brez meja že nekaj sezon obiskuje številna mesta v državah bivše Jugoslavije ter jim prinaša veliko mero adrenalina, zabave in smeha. Včeraj smo spoznali, kdo je slovenski prvak in hkrati predstavnik Slovenije v mednarodnem delu tekmovanja. To je postala ekipa Štajerskih vijolic iz Maribora.

Najboljše slovenske ekipe so tekmovale na bazenu v Kranju v atraktivnih disciplinah, kot so leteči vaterpolo, vodna košarka, pršut in veslo. Spretnost in ekipno delo pa je le eno ekipo odpeljalo na prestol in ji odprlo priložnost, da branijo barve Slovenije v Biogradu na Moru od 25. do 27. avgusta. Kot rečeno je to postala mariborska ekipa, ki je v finalu slavila suvereno, osvojila 65 točk, kar je bilo kar 19 točk več od drugovrščene ekipe Velenja. Na tretjem mestu je pristala domača ekipa.

Ekipa Ajdovščine je na koncu osvojila 16 točk, kar je bilo dovolj le za peto mesto. Ajdovci so se najbolj izkazali v tekmi sodov, najslabše pa jim je šlo v igri reševanje turistke in veslu. Ajdovska ekipa je bila sicer v Kranju malce drugačna kot na ajdovskem bazenu, novi člani so bili Jani Fučka, Ana Žigon in Kris Kodelja. Kljub vsemu so City games lepo popestrile letošnje poletno dogajanje v mestu in nadejamo se, da se bo tradicija nadaljevala tudi v prihodnjem poletju.

20842115_1439447049474712_8308677989681000205_n

 

Lokalne Ajdovščina

#poletje, #zabava

Kolofon