Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tudi letos v Vipavo na Vipavsko trgatev!

V vinogradih Vipavske doline so prvi »bndimači« že poprijeli za delo in pričeli s pobiranjem zgodnejših vinskih sort. Tista prava Vipavska trgatev, tradicionalna prireditev v osrčju v Vipave, pa bo na sporedu med 8. in 10. septembrom. Novi organizator je pripravil bogat program, kjer bo vsakdo našel nekaj zase.

Največji vipavski praznik tudi letos vabi v sam center Vipave in okolico, saj se bo med 8. in 10. septembrom zvrstilo kup dogodkov, kjer bo zagotovo vsakdo našel nekaj zase. Tradicija se kljub novim organizatorjem nadaljuje tudi v letu 2017. Želijo, da prireditev ohrani svoje temelje, zato so pripravili pester dnevni in večerni program:

Petek, 8.september.2017:

LEONARDO DA VINCI V VIPAVI- predstavitev projekta nove evropske kulturne poti (konferenca);
Dvorec Lanthieri v Vipavi ob 10.00, vstop prost

RADA IGRAM NOGOMET, IN TI?
Festivalni dan nogometa za dekleta do 15 let; zelenica vojaškega stadiona v Vipavi ob 17.00.
Z organizacijo omenjenega dogodka želijo v ND Primorje, NZS in MNZ Nova Gorica čim več dekletom predstaviti nogomet kot eno od oblik za zdravo in kakovostno preživljanje prostega časa Na festivalnem dnevu nogometa lahko sodelujejo deklice do 15 let, predznanje nogometnih veščin pa ni potrebno, saj festivalni dan temelji na spoznavanju nogometne igre ob zabavnih, sproščenih in zanimivih igrah z nogometno žogo. Vstop je prost, potrebna je le športna oprema, vsaka udeleženka prejme darilo. Več informacij na 040/383-168.

ABBA MIA!
Glasbeni spektakel, atrij dvorca Lanthieri v Vipavi ob 20.00;
vstopnina 5 EUR.
ABBA Mia! je ABBA tribute glasbena skupina iz Ljubljane in je v Sloveniji prva in edina z Abba Tribute programom. Celoten show je izveden popolnoma v živo, kar je dodatna prednost. Z odličnim nastopom, bleščečo kostumografijo ter profesionalnim ozvočenjem in razsvetljavo vas bo skupina vrnila v čas disko krogel, svetlečih oblačil in predvsem zlatega obdobja odlične disko glasbe. Fenomen švedske skupine ABBA se je začel pred 40 leti, ko je zasedba 2 fantov in 2 deklet postala ena najbolj prepoznavnih in priljubljenih skupin v zgodovini popularne glasbe. Na evropski in svetovni glasbeni sceni so se prvič pojavili z zmago na tekmovanju za pesem Evrovizije 1974 s skladbo Waterloo, ki sta ji leta 1975 sledili še uspešnici SOS in Mamma Mia. Tako se je začel izjemen uspeh skupine, ki je redno dosegala vrhove svetovnih radijskih lestvic in navdihnila mnoge, njihove pesmi pa so zaživele tudi v svetovno znanem muzikalu Mamma Mia. Tudi 40 let po ustanovitvi in 30 let po prenehanju delovanja skupine njihova popularnost ni zbledela, njihove brezčasne uspešnice pa so po celem svetu popularne še danes. V programu skupine ABBA Mia! je tako preko 30 uspešnic, ki se še vedno vrtijo po svetovnih radijskih valovih (Waterloo, Mamma Mia, Knowing me Knowing you, Dancing Queen, Chiquitita, SOS, Voulez Vouz... in številne druge). ABBA Mia! vsem generacijam pričara košček nostalgije in večer odličnega plesnega vzdušja s show programom v živo!

Sobota 9.september 2017

KOLESARSKA DIRKA VIPAVA-NANOS // Glavni trg v Vipavi
Dirka šteje za Pokal Slovenije v vzponu za kategorije amaterji, ženske in masters. Na dirki lahko nastopijo vsi kolesarji, tudi brez licenc in klubov. Prijave med 8.00 in 9.30 na starten mestu na trgu v Vipavi, start ob 10.00. Več informacij na Kolesarski klub Izvir Vipava, 040/557-305 (Uroš).

OTROŠKE USTVARJALNE DELAVNICE IN ANIMACIJE
Glavni trg, Vipava - park, od 14h dalje, vstop prost.

VEČERNI PROGRAM - KONCERTI, Glavni trg, Vipava, od 20.00 dalje, vstopnina 5 EUR:

D&D ACOUSTIC: vsem domačinom znana dvojčka, ki bosta poskrbela za pravo ogrevanje z večnimi glasbenimi uspešnicami.
HELP! a Beatles Tribute Band - bodo zagotovo poskrbeli za veselo vzdušje in plesne ritme legendarnih The Beatles - koncert, ki bo navdušil vse generacije in ga absolutno ne smeš zamuditi!
S.A.R.S.ov večini ni potrebno posebej predstavljati, saj jih poznamo vsi. Trenutno zelo priljubljena srbska skupina iz Beograda prihaja v prestolnico žlahtne kapljice - poskrbeli bomo, da bodo navdušeni nad našim vinom, v zameno obljubljajo nepozaben žur!

Nedelja, 10. september 2017 - VSTOP PROST

KMEČKA TRŽNICA, Glavni trg, Vipava, od 10h dalje.

OTROŠKE USTVARJALNE DELAVNICE IN ANIMACIJE
Glavni trg, Vipava - park, od 14h dalje.

OTROŠKI PROGRAM Z DAMJANO GOLAVŠEK
Glavni trg, Vipava, ob 14.00.

IZBOR PROTOKOLARNEGA VINA OBČINE VIPAVA

KRONANJE VIPAVSKE VINSKE KRALJICE

PRIMORSKI FANTJE ob 17.00
Primorski fantje so doma iz Škofij, Izole, Kort, Klanca in Ajdovščine, zato ni čudno, da v njihovi glasbi začutiš morje, sonce, ljubezen, mediteranski temperament, optimizem in voljo do življenja. Ker v svojih nastopih uživajo najprej sami, vložijo v to neverjetno veliko pozitivne energije, pa naj bo to v narodno-zavani glasbi, plesni glasbi, večno zelenih melodijah, popu, rocku ali turbofolku.

BENEŠKI FANTJE ob 20.00
Beneški fantje so najstarejši še delujoči ansambel v Sloveniji. Delovati so pričeli davnega leta 1952, kar pomeni, da so aktivni neprekinjeno že več kot petinšestdeset let. Leta 1951 se je pričela v radijskem programu takratnega Radia Ljubljana redna oddaja »Za beneške Slovence«, ki jo je vodil Edi Bucovaz. Prav za potrebe te oddaje je bil ansambel tudi ustanovljen. Po prvih radijskih oddajah je kmalu pričel prirejati koncerte širom Slovenije in v tujini. V vseh teh letih je imel ansambel več kot 11.000 javnih nastopov. Posnel je preko 200 skladb na ploščah, kasetah in zgoščenkah. Naj naštejemo nekaj uspešnic: Rdeči cvet, S kitaro po svetu, Vince rumeno, Zvezde žarijo, Pesem slovesa, Joži, Joži, Jožica, Oči zelene, Zlati dečki, Kdor je dobre volje, Cikorja an kafé, Olin bevi, z najnovejše zgoščenke, posnete ob 55. obletnici ansambla, pa so znane uspešnice: Lunca beneška, O c'e biel cis cjel a Udin, Cigančica idr., ki jih ljudje z veseljem poslušajo in prepevajo z ansamblom. Uspešnica Rdeči cvet je bila leta 2002 na izboru »najviže stoletja« v Celju uvrščena na tretje mesto.
Gradivo za svoj program so člani ansambla črpali iz zakladnice beneških in furlanskih narodnih napevov, veliko skladali sami ali pa so zanje skladali drugi komponisti. Vse pesmi so večinoma v beneškem stilu.

Predviden zaključek prireditve v nedeljo ob 24.00. Lepo vabljeni!

Lokalne Ajdovščina

#vipava, #zabava

Kolofon