Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Plesna predstava Dance Amore v režiji Jurija Batagelja

V začetku septembra bo v ljubljanskem Cankarjevem domu premiero doživela nova plesna predstava, v režiji Jurija Batagelja, Dance Amore. Plesni spektakel bo na odru združil skorajda vse najboljše kar premore slovenska plesna scena in kot vemo, premore ogromno odličnih plesalcev in plesalk. Na sporedu bodo le tri predstave, zato pohitite z nakupom vstopnic.

Plesni spektakel Dance Amore ali v prevodu Zapleši ljubezen bo občinstvo z vrhunskim poplesavanjem popeljal v leto 1947 na obrobje Brooklyna. Kot že naslov pove, pa bo v ospredju ljubezenska zgodba, ki bo začinjena s humorjem, dramatičnostjo, pa tudi tragedijo in krvavim umorom. Vsekakor bo uro in pol dolgo dogajanje pestro ter polno presenečenj. Pod scenarij, režijo in koreografijo se podpisuje domači plesalec Jurij Batagelj, ki bo v predstavi seveda tudi nastopal. Družbo pa mu bo delala tudi njegova boljša polovica Jagoda Batagelj.

Poleg njiju pa bodo v predstavili nastopili še skorajda vsi najboljši slovenski plesalci in plesalke latino plesov, Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy Škufca, Matej Krajcer in Iwona Golczak, Peter Majzelj in Maja Geršak, Bojan Fesel in Gordana Grandošek Whiddon, Jernej Brenholc in Danijela Podgornik Pekič, Krzystof Hulboj in Janja Lesar, poleg pa bodo tudi predstavniki modernega plesa, jazza in hip-hopa, Petra Ravbar, Aljoša Möderndorfer, Karin Putrih, Nika Horvat, Tjaša Žibert, Jan Marolt, Tim Klemenčič in Miha Furlan. Nabor različnih plesov, mogočna scena in grandiozni kostumi bodo vsekakor paša za oči, za ušesa pa bosta poskrbela Zala Smolnikar v vlogi jazz pevke in pripovedovalec Domen Valič.

Dance Amore

Častno pokroviteljstvo nad predstavo je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ob sprejemu v predsedniški palači, ki je poteka v prejšnjem tednu je predsednik Pahor članom zasedbe plesne predstave Zapleši ljubezen - Dance Amore tudi predal listino o prevzemu častnega pokroviteljstva nad njihovo predstavo. Snovalcem predstave častno pokroviteljstvo predsednika republike pomeni seveda dodaten zagon, da ciljajo in sanjajo še višje.

Kot rečeno bodo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma na voljo tri predstave (8. in 9. septembra 2017), svojo vstopnico pa si lahko zagotovite na TEJ POVEZAVI. Priporočamo.

Lokalne Ajdovščina

#ples

Kolofon