Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Monika Hrastnik odlična na svetovnem prvenstvu v Avstraliji

Pravzaprav ne mine večje kolesarsko tekmovanje, kjer tako ali drugače ne bi bila zastopana tudi Ajdovščina. Najboljši gorski kolesarji in kolesarke so se v teh dneh potili v daljni Avstraliji na svetovnem prvenstvu. Barve Slovenije in Črnega trna je zastopala Monika Hrastnik in si privozila odlično sedmo mesto v kolesarskem spustu.

Gorski kolesarji so svetovno prvenstvo v avstralskem Cairnsu sklenili z dirkami v spustu. Zadnji dan je super nastopila tudi Slovenka Monika Hrastnik, ki je v ženski konkurenci zasedla sedmo mesto. V moški je bil Jure Žabjek 32. Svetovni prvak med moškimi je postal Francoz Loic Bruni. To je njegov drugi naslov. Na drugo mesto se je uvrstil Mick Hannah, tretji pa s prvo medaljo na svetovnih prvenstvih Aaron Gwin. 

Med dekleti na štartu ni bilo branilke naslova Britanke Rachel Atherton, ki se je poškodovala na četrtkovem treningu. A zaradi tega dirka ni bila nič manj zanimiva. Monika Hrastnik se je s štartno številko 10 podala na progo in jo odpeljala zelo tekoče, kar je bilo dovolj za drugo mesto za Avstralko Beecroftovo. za njo je bila na progi Švicarka Cappelarijeva, ki pa je na progi zdrsnila in zaostala za Moniko, ki je še vedno držala drugo mesto. Tekma se je nato v zanimivem ritmu nadaljevala vse do konca, ko se je izkazalo, da je nova svetovna prvakinja postala Amanda Miller in Kanadi prinesla spustaški naslov pri dekletih. Na drugo mesto se je uvrstila domačinka Tracey Hannah in na tretje Eleonora Farina, ki je konec maja postala tudi evropska prvakinja. In Monika Hrastnik? Monika je na koncu z le dobrimi enajstimi sekundami zaostanka zasedla odlično sedmo mesto! Bravo Monika in bravo Črn Trn.

Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

 

* Foto: Grega Stopar

Lokalne Ajdovščina
Kolofon