Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pestro in uspešno poletje Budanjskih lokostrelcev

Budanjski lokostrelci seveda čez poletje niso počivali ampak so nadaljevali z uspešnim delom. Poleg delovnih akcij, obnov tarč in prog, ter vodenih treningov s podmaldkom, so se to poletje udeležili kar nekaj tekmovanj, na njih pa dosegali lepe uspehe in dragocene izkušnje.

Najprej je 4. junija v Gradcu potekalo šolsko zunanje državno prvenstvo, ki ga je gostil tamkajšnji lokostrelski klub Legende Kolpe. Udeležilo se ga je dvanajst naših šolarjev, ki so v številni konkurenci dosegli odlične rezultate. Če omenimo tiste najuspešnejše, je bil to v kategoriji  1.-3.razred Alen Trošt, ki je z ukrivljenim lokom osvojil drugo mesto, v kategoriji  4.-6.razred  je Tonja Čibej z ukrivljenim lokom osvojila 3.mesto , Tilen Premrl, prav tako z ukrivljenim lokom, pa prvo in s tem naslov državnega prvaka!

19. avgusta je, prav tako v Gradcu, sledilo člansko državno prvenstvo AH (arrowhead). Pet naših članov si je tam pristreljalo štiri odličja in sicer Jure Birsa med dečki z ukrivljenim lokom srebro, prav tako Ivan Poljanec med veterani s sestavljenim lokom,  Nina Čermelj pa je med deklicami z dolgim lokom osvojila naslov državne prvakinje. Zelo uspešna je bila tudi ekipa članov, ki so jo sestavljali Marko Nardin, Robert Špacapan in Ivan Poljanec, ki je osvojila tretje mesto.

18891856_10155337055534400_5197939642215265362_o

20. avgusta je bila priložnost za krajši oddih, saj je naš klub praznoval prvo okroglo obletnico, deset let obstoja. Pridružili so se nam številni prijatelji, od blizu in daleč, s katerimi smo se poveselili in obujali spomine na naše zgodnje začetke. Ti bi bili brez velikodušne pomoči občine Ajdovščina, ter prijateljev iz klubov LK Mins Postojna in LK Gorica, precej težji. Vsem omenjenim se tudi na tem mestu iskreno zahvaljujemo za vsako še tako majhno pomoč.

2. septembra se je odvijalo tarčno državno prvenstvo v Ljutomeru. Sodelovali so trije naši člani, Tilen Premrl, Ivan Poljanec in Metka  Obljubek. Čeprav že vidno utrujeni, so se domov vrnili z novimi dobrimi rezultati, še posebej Metka, saj je v svoji kategoriji postala državna prvakinja!

9. septembra pa se je v okrilju grada Snežnik končalo še zadnje, 3D državno prvenstvo. Tu smo imeli dva predstavnika in sicer Ivana Poljanca, ki je tekmoval v veteranski kategoriji s sestavljenim lokom in Nino Čermelj, ki je z dolgim lokom v kategoriji deklice osvojila naslov državne prvakinje!

Tako smo uspešno zaključili še eno lokostrelsko sezono. S pozitivnimi občutki in novimi cilji nadaljujemo začrtano pot. Pred nami je kratek premor, nato pa nas oktobra že čakajo dvoranska tekmovanja za sezono 2017/2018, ko se ponovno oglasimo. Do takrat pa lokostrelski pozdrav: »Vse v zlato!«

Budanjski lokostrelci

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo

Kolofon