Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina bo v soboto v znamenju triatlona

Že v soboto se v Ajdovščini obeta nov športni spektakel. Domači triatlonski klub pripravlja namreč 1. Primorska hranilnica Triatlon mesta Ajdovščina. Na mestnih ulicah se bo odvilo državno prvenstvo v ekipnem triatlonu, danes pa je še zadnji dan za vašo prijavo. Vabljeni.

Eden izmed najbolj aktivnih slovenskih klubov je vsekakor Triatlonski klub Ajdovščina, ki vas v soboto, 16. septembra, vabi na posebno doživetje v sklopu dogodka Primorska hranilnica 1. Triatlon mesta Ajdovščina. Potekal bo pravi triatlonski spektakel, ki bo primeren tako za najmlajše, dobro pripravljene in rekreativne triatlonce, kot tudi za veterane in seniorje.

Posebna zanimivost pa bo ekipno državno prvenstvo v super sprint triatlonu. Ekipo lahko sestavljajo tri dekleta ali trije fantje. Vsak od njih pa mora opraviti svojo disciplino super sprint triatlona (300 m plavanja, 8 km kolesa, 2 km teka), torej gre za sistem štafete, in končni rezultat ekipe se šteje, ko zadnji tekmovalec ali tekmovalka pride v cilj. Seveda pa organizatorji niso pozabili niti na najmlajše, ki se bodo pomerili v Cici triatlonu.

Triatlon se prične že dopoldan s prijavami tekmovalcev, zares pa bo šlo od enajste ure naprej, ko bodo svoje sposobnosti najprej preverili najmlajši tekmovalci. Ob 14. uri pa bo štart najzanimivejše kategorije, ekipne tekme v super šprint triatlonu. Vabljeni.

Več o dogodku na TEJ POVEZAVI.

 

* Naslovna fotografija: Triatlon klub Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon