Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mali koraki za velik cilj. Darujte za Hišo zavetja Palčica!

Letos mineva pravljičnih sedem let, odkar je Kanal A s pobudnikom Janom Goljo aktiviral športne navdušence PRO PLUS in z njimi pretekel Slovenijo v akciji Mali koraki za VELIK CILJ. Akcija je iz leta v leto rasla in prerasla v najpomembnejši družbeno koristni projekt medijske hiše PRO PLUS. Letos so gonilna sila Malih korakov voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar, novinarki Urša Trebušak in Živa Ivačič ter kolegica iz oddaje 24UR, novinarka Ana Marija Krese. Zbrana sredstva gredo tokrat Hiši zavetja Palčica. Pridružite se akciji.

Letos bodo denar zbirali za Hišo zavetja Palčica, ki skrbi za varno zavetje naših najmlajših. V njej bivajo otroci do šestega leta, ki so v domačem okolju ogroženi ali žrtve zlorab. Vodja kriznega centra Palčica Manuela Ham je akcijo pospremila z besedami: »Ker so otroci naša prihodnost, se mi zdi prav, da poskrbimo za njihovo varno prihodnost že danes.« V informativnih oddajah Svet na Kanalu A in 24UR se bodo dotaknili problematike ogroženih otrok ter predstavili, kako krhki so v najtežjih trenutkih in zanje zbirali denar za svetlejšo prihodnost.

Svoje doživljanje Hiše zavetja Palčica pa je delila tudi voditeljica oddaje Svet Nuša Lesar: »Ob mojem prvem obisku Palčiče sta bila tam dva otroka. Dober mesec star novorojenček, ki mu je bila droga položena v zibelko. Rodil se je težki odvisnici od drog in njegovo življenje je pravo mučenje, ki ga je komaj preživlja. Krčevit jok, ki je posledica abstinenčne krize, ti reže v srce. Njegovo drobno telesce se je tako treslo, da ga takoj ločiš od zdravih novorojenčkov, ki imajo običajne krče. Drugi fantek, star štiri leta, je ravno spoznal svoje rejnike. Vesel je, smeji se, in ko mu povem, da ga odslej čaka lepše življenje, me samo upajoče gleda. Oba upava, da imam prav. Ti otroci niso krivi, da so se rodili ljudem, ki zanje ne znajo ali ne želijo poskrbeti. Ti otroci si tako kot vsi ostali zaslužijo priložnost za normalno otroštvo. Ti otroci morajo imeti normalno otroštvo, če želimo, da ne bodo ponavljali napak svojih staršev, ampak odrasli v zdrave, odgovorne in ljubeče odrasle.«

Donacije zbirajo od 1. oktobra do 31. oktobra

SMS donacija za 1 EUR in 5 EUR

Pošlji SVET na številko 1919 in doniraj 1 EUR.
Pošlji SVET5 na številko 1919 in doniraj 5 EUR.

(SMS donaciji sta mogoči mobilnim uporabnikom Telekoma Slovenije, A1, Telemacha, T2)

S klicem na 090 93 30 33 donirate 2,99 EUR.

Višje zneske lahko donirate z nakazilom na TRR SI56 0292 2005 2254 477

Račun je odprt pri NLB d. d. (namen: SVET-dobrodelni tek, sklic 00 1313, prejemnik: POP TV d. o. o., Kranjčeva 26, 1521 Ljubljana)

 

Hiša zavetja Palčica

hisa

V Hišo zavetja Palčica sprejmejo otroke, stare do šest let, pri katerih Center za socialno delo spozna, da ga morajo zaščititi in umakniti na varno. Tu je otrok v toplem zavetju tri tedne, potem pa ga sprejme rejniška družina ali pa se vrne domov, če se razmere izboljšajo.

V Hiši zavetja Palčica v Grosuplju sprejmejo otroke z vse Slovenije, stare do šest let. Če Center za socialno delo ugotovi, da se nad otrokom vrši nasilje, se ga zanemarja in nujno potrebuje zaščito, lahko kadarkoli namesti otroka v Hišo zavetja Plačica. Tam zanj poskrbijo usposobljeni delavci, ki ga potem opazujejo, spremljajo, mu stojijo ob strani. Strokovni tim poskuša otroku poiskati trajnejšo rešitev, kot je Hiša zavetja Palčica.

Hiša zavetja Palčica je kot pravi dom, le da so v njej otroci nastanjeni do tri tedne. Na voljo so dnevna soba, soba za dečke, deklice, mladostniška, igralnica, kuhinja, vrt z igrali, igralnica. Obiski so sicer dovoljeni, če to koristi otroku, v nasprotnem primeru so lahko tudi prepovedani.

 

Lokalne Ajdovščina
Kolofon