Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kamplc Enduro v roke Peršaku, odlična tudi Sebastjan Stres in Blaž Černigoj

Vikend na ajdovskem je bil ponovno kolesarsko obarvan. Na Kamplc enduru, zadnji dirki serije SloEnduro, je bil po sedmih zahtevnih etapah po pričakovanju najhitrejši Vid Peršak, za domače veselje pa sta poskrbela Sebastjan Stres in Blaž Černigoj. Obenem so v Ajdovščini podelili tudi naslove državnih prvakov.

Peta sezona SloEndura, slovenske mednarodne serije v gorskokolesarskem enduru, se je zaključila s šesto dirko, Kamplc endurom, ki ga je je Ajdovščini priredil Kamplc team. 81 tekmovalcev iz petih držav je bilo na kolesih blizu pet ur, prekolesarili so okoli 30 km in 1300 višinskih metrov vzponov. Obenem pa seveda tudi spoznali odlične pogoje, ki jih nudi Ajdovščina za gorsko kolesarstvo.

V seštevku sedmih nedeljskih hitrostnih preizkušenj na stezicah na območju izvira Hublja je bil najhitrejši Vid Peršak (Team Dorrong), ki je uspel odbiti napad domačinov. Po 25 minutah dirkanja si je nabral 22 sekund prednosti pred drugouvrščenim Sebastjanom Stresom in 41 pred tretjeuvrščenim Blažem Černigojem – oba sta domačina in člana domačega Kamplca ter nastopata v kategoriji master 1 (starejši od 30 let). Sledila sta Avstrijec Gerd Skand (Team Dorrong) na 4. in Čeh Premek Tejchman (Haven, Kellys Factory) na 5. mestu.

Sebastjan Stres

Prvo etapo z imenom Klwop je dobil Sebastjan Stres. Nato se je Peršak zavihtel in utrdil v vodstvu z najboljšimi časi od druge do pete etape (Barbi, Stara baba, Balinišče in Kwosa). Na kratki šesti z imenom Bunker je nato zmagal Tejchman. Za konec pa je Peršak zmago potrdil z najboljšim časom na dolgi etapi Kamplc, ki je nosila tudi naziv Kendine SuperEtape.

Peršak je tretje leto zapored osvojil skupno zmago serije SloEnduro, hkrati je ponovno postal tudi državni prvak, potem ko mu je naslov lani odvzel Tadej Razpet. V skupni razvrstitvi serije je drugi Skant in tretji Nejc Huth.

Državni prvak pri mlajših veteranih je postal Blaž Černigoj, pri starejših od 40 let pa povratnik v enduro Primož Štrancar (MBK SportR.si), skupno deveti najhitrejši dneva. Sebastjan Stres je zmagovalec SloEndura v kategoriji master 1, Slovak Peter Drabik (Kaktus Bike), ki ga v Ajdovščino ni bilo, pa v kategoriji master 2.

Tako je končana prva izvedba kolesarske enduro tekme v Ajdovščini. Zadovoljni so lahko vsi. Organizator klub Kamplc je tekmovanje organiziral brezhibno, obenem pa se veseli odličnih dosežkov, ki so rezultat dobrega dela in kakovostnih treningov. Občina Ajdovščina pa je dobila še eno potrditev, da je gorsko kolesarstvo v Vipavski dolini še kako prisotno, pogoji, ki jih dolina nudi pa so vrhunski. Verjamemo, da bomo čez leto dni ponovno pisali o podobnem dogodku in dosežkih domačih kolesarjev.

Blaž Černigoj

Kamplc SloEnduro rezultati.pdf

 

* Vir: SloEnduro

* Foto: Matic Slemič

 

Lokalne Ajdovščina
Kolofon