Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prva točka Mlinark v novi sezoni, poraza moških ekip

Športni ligaški vikend je tokrat nekaj veselja prinesel le ajdovskim rokometašicam, ki so se iz Žalca vrile s prvo osvojeno točko v novi sezoni. Praznih rok so na gostovanju v Pomurju ostali njihovi moški kolegi, ajdovski nogometaši pa so na domačem stadionu prejeli doživeli poraz proti Izoli.

Ajdovska ženska rokometna ekipa je na gostovanju v Žalcu, po napeti bitki, osvojila prvo točko v letošnjem prvenstvu. Točka, ki bo zagotovo blagodejno vplivala na prihodnje rezultate, saj sta uvodna dva poraza malce pokvarila navijaški utrip. Rezultat na koncu srečanja je bil 25 : 25 (13 : 13). Ajdovske in domače rokometašice so se skozi celotno srečanje izmenjevale v vodstvu, obe prikazale veliko borbenost in želje ter  vseskozi skrbele za napeto navijaško vzdušje v dvorani. Na koncu pa je Ajdovkam, ki so na gostovanje prispele kar precej oslabljene,  zmanjkalo še nekaj več športne sreče za zmago. Neodločen izid pa je vendarle prinesel prvo točko v novi ligaški sezoni. Za Mlinarke je na tekmi največ golov dosegla Sladjana Perazić, ki je bila uspešna kar osemkrat, petkrat pa sta zadeli še Manca Jurič in Taja Čajko. Velja pohvaliti tudi vratarko Mileno Petković, s trinajstimi obrambami. Prihodnji vikend Mlinarke čaka zahtevno gostovanje v Celju.

Ajdovski rokometaši, ki tekmujejo v drugoligaški konkurenci, so se s Pomurja vrnili praznih rok. Končni izid je bil 30:25. Ekipa Pomurja je tekmo povedla že na začetku, si priigrala prednost 4:1, ter nato uspešno zaustavljala vse nalete ajdovske ekipe. Polčas je tako pripadel domačim z 16:13. V drugi del so Ajdovci vstopili boljše, se približali domačim na gol zaostanka, nato pa ponovno popustili in Pomurje je tekmo pripeljalo do konca. Domen Pelicon in Jan Svetik sta dosegla po sedem zadetkov.

Nič kaj bolje pa se ni godilo niti ajdovskim nogometašem. Na Mestnem stadionu je gostovala vodilna Izola in Ajdovce obdarila s tremi goli v mreži. Prvi polčas se je po dokaj raztrgani igri končal z rezultatom 0:0, Izolani so sicer imeli dve priložnosti, vendar je obakrat odlično posredoval domači vratar Anže Nabergoj. V drugem polčasu pa so gostje že na začetku domačim  zabili dva gola in to v razmaku le dveh minut. Tekma je bila s tem več ali manj odločena, potrditev pa je prišla v 72. minuti, ko so gostje iz Obale dosegli še tretji gol. Ajdovci tako ostajajo pri dnu lestvice z le dvema osvojenima točkama. Prihodnji teden odhajajo na gostovanje v Bilje, še prej pa jih, v sredo v Ajdovščini, čaka polfinale pokala MNZ - Nova Gorica,  prav tako proti tekmecu iz Bilj.

 

* Naslovna fotografija: RK Zelene doline Žalec

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet

Kolofon