Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Srečanja za starše, ki jih zanima vpis v Waldorfsko šolo

Novo šolsko leto se je šele pričelo, pa vendarle so pogledi tako staršev kot tudi izobraževalnih zavodov, že usmerjeni v prihodnost. Tako vas Wadorfska šola Primorska vabi, da se jim pridružite na srečanjih staršev, ki jih zanima tovrstna oblika izobraževanja. Srečanja so brezplačna in odprta za vse, ki menite, da vzgoja in poučevanje nista le znanost, temveč predvsem umetnost in ljubeč odnos.

Vstop v šolo je velik korak v otrokovem življenju in izbira šole je pomembna odločitev za celotno družino. Waldorfska šola Primorska pripravlja tri srečanja, kjer boste spoznali glavne značilnosti waldorfske pedagogike in način poučevanja v waldorfskih šolah. Izvedeli boste, kako poteka glavna ura, dnevni, tedenski in letni ritem šole, kakšna je vloga razrednika in ostalih učiteljev. Predstavili vam bomo predmete, ki jih poučujemo, kdaj, zakaj in kako ponudimo otrokom določene vsebine. Pojasnili vam bomo, kaj je to umetniški način poučevanja in zakaj na naši šoli poleg razuma razvijamo tudi moč srca in rok, predvsem pa vsakemu otroku pomagamo prepoznati in uresničiti darove, ki jih nosi v sebi.

Prvo srečanje z naslovom NI DISCIPLINA TISTA, KI USTVARI UMETNOST, PAČ PA UMETNOST USTVARI DISCIPLINO – umetniški način poučevanja bo v sredo, 11. oktobra 2017, ob 17. uri v prostorih Waldorfske šole Primorska v Bukovici.

Predavala bo Simona Pajk, dolgoletna waldorfska učiteljica in mentorica primorske waldorfske šole.

Med predavanjem bo za otroke potekala GLASBENA DELAVNICA. Vodila jo bo učiteljica Michela De Castro.

Drugo srečanje bo 8. novembra 2017, tretje pa 10. januarja 2018 ob 16h.

Srečanja so brezplačna in odprta za vse, ki menite, da vzgoja in poučevanje nista le znanost, temveč predvsem umetnost in ljubeč odnos.

 

* Naslovna fotografija: Waldorfska šola na Primorskem

Lokalne Ajdovščina
Kolofon