Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Plesni klub ADC miga v vse smeri

Plesni klub ADC je v pretekli sezoni ponovno aktivno delal in spodbujal otroke k splošni izobrazbi - to je k plesu. V sodelovanju s projektom »Aktivni smo v vse smeri, migaj z nami tudi ti« je organiziral plesne urice za otroke, od 6 do 10 let z naslovom »Mi plešemo«. Tudi v šolskem letu 2106-2017 je bil ta program subvencioniran s strani občine Ajdovščina, fundacije za šport ter Športne zveze Ajdovščina.

Otroci na plesnih uricah razvijajo motorične sposobnosti, koordinacijo, orientacijo v prostoru. Spoznavajo različne ritme, oblike gibanja, ki pripadajo zvrstem plesa kot so jazz balet, skupinski latino plesi in hip hop. Z nastopanjem pred samo skupino v katero so otroci vključeni, z nastopi pred starši ter pred širšo javnostjo, krepijo samozavest, z zahtevnimi in malo manj zahtevnimi hitrimi gibi v zaporedju koreografije utrjujejo spomin, fizično in tudi duševno zdravje.

Lansko leto je program potekal v telovadnici osnovne šole Col ter v prostorih krajevne skupnosti Dobravlje. Za njih je skrbela izkušena voditeljica Alice Stojko Saliu, s pomočjo Brigite Kuštrin ter Maruše Leban.

Plesni klub ADC vsako leto občanom občine Ajdovščina, okolici ter sedaj tudi že daleč čez to območje na Kras, Goriškiha Brda in Goriško občino, širi ljubezen do plesa  ter ponuja različno paleto družabnih, športnih ter rekreacijskih programov. V sodelovanju z občino Ajdovščina, podporo LPŠ-ja ter športno zvezo Ajdovščina, omogočajo obiske številnih tečajev za vse  generacije s katerimi nudijo različne oblike aktivnega preživljanja prostega časa.

Pridružite se Plesnemu klubu ADC in ohranjajte zdrav duh v zdravem telesu!

20170611_162250-001

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon