Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Klementina Lemut z novim rekordom proge najhitrejša na Nanos

V nedeljo 8. oktobra je PD Podnanos pripravilo že dvajseti gorski tek na Nanos. Teklo je 74 odraslih tekačev in osem otrok, najhitrejša na zahtevni 5,7 kilometra dolgi progi s 673 metri višinske razlike, pa sta bila Simon Alič in Klementina Lemut, ki je obenem postavila tudi ženski rekord proge.

Razmere za tek na Nanos so bile idealne saj dež v predhodnih dneh ni naredil pretiranega blata. Simon Alič, imetnik moškega rekorda (28:35), po letošnjih težavah s poškodbami še ni na ravni, poleg tega pa je dan poprej nastopil na zaključku svetovnega pokala na Šmarni gori, kjer je v močni mednarodni konkurenci osvojil kategorijsko srebro. Za nameček je še progo zgrešil v zadnjem delu in odtekel 200 do 300 metrov nepotrebnega dodatka. A vseeno je njegov trud zadoščal za udobno zmago. Drugo mesto je osvojil Anej Likar, tretji pa je bil Aleš Štor, najhitrejši od štiričlanske tekaške ekipe ajdovskega Pipistrela, kar pomeni, da je bil podij spet izključna last ŠD Nanos.

Drugače je bilo pri ženskah. V dolini, pred startom, je Klementina Lemut dajala vedeti, da je razpoložena ter da bo poskusila izkoristiti dobre razmere in svojo pripravljenost – kljub utrujenosti zaradi treningov polmaratona, ki jo čaka v Ljubljani. Visoka pričakovanja so se na koncu tudi uresničila. S skorajda tremi minutami naskoka je Klementina prehitela drugouvrščeno Tržačanko Giulio Della Zonca in obenem za kar 74 sekund izboljšala rekord proge. Na tretjo stopničko je stopila Mihaela Tušar, zmagovalka v svoji kategoriji na Šmarni gori dan prej.

Izidi:

Absolutno moški:

  1. Simon Alič (ŠD Nanos) 31:54
  2. Anej Likar (ŠD Nanos) 33:27
  3. Aleš Štor (ŠD Nanos) 34:59

Ženske:

  1. Klementina Lemut (ŠD Nanos) 36:17
  2. Giulia Della Zonca (Team Aldo Moro Paluzza) 39:08
  3. Mihaela Tušar (ŠD Nanos) 41:16

 

Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

 

* Vir in foto: Ljudstvo tekačev

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon