Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladi Enej Krševan v boju za naslov državnega prvaka v mini moto

V nedeljo bo na dirkališču v Vrtojbi potekala zadnja letošnja dirka državnega prvenstva v motociklističnih razredih minimoto, supermoto, skuter in starodobniki. V igri za naslov prvaka v kategoriji mini moto podmladka (ohvale 110) je tudi mladi Enej Kerševan, trenutno najobetavnejši ajdovski motociklist.

Predzadnja dirka motociklistov v omenjenih razredih je bila prejšnji konec tedna v Racelandu v Krškem. Primorci so bili med najboljšimi v vseh razredih. Na zadnji dirki, ki bo v nedeljo v Vrtojbi, pa bodo morda kar trije postali prvaki.

Ajdovsko zanimanje je bilo seveda največje v kategoriji mini moto podmladka (ohvale 110), kjer sicer povsem prevladujejo člani kluba Gas Vrtejba. Najvišji stopnički na zadnji dirki sta zasedla člana Gas Vrtejbe Jaka Gorjan in Enej Krševan, ki je za zmagovalcem zaostal le za pičli dve desetinki sekunde. V drugi vožnji je sicer Krševan vodil vse do predzadnjega kroga, ko ga je prehitel Gorjan in z dvojno zmago še povečal prednost v skupnem seštevku in je tako na dobri poti, da konec tedna na dirki v Vrtojbi ponovno postane državni prvak.

20989043_701467170054052_680750027801436252_o

Kot rečeno, v skupnem seštevku sezone vodi prav Jaka Gorjan, ki ima lepe možnosti, da v nedeljo na domačem dirkališču na poligonu ob mejnem prehodu Vrtojba drugič zapored postane državni prvak. Enej Kerševan za njim zaostaja 23 točk, ki pa vendarle še vedno dopuščajo možnost za končno slavje. Fantje so doslej v sezoni odpeljali šest dirk, Enej ima v žepu eno zmago, tri druga ter dve tretji mesti. Njegov tekmec pa je doslej dosegel štiri zmage, le dvakrat pa je bil stopničko nižje. Vabljeni torej, v nedeljo popoldan, v Vrtojbo, kjer boste lahko okusili vsaj nekaj tiste motociklistične napetosti, ki jo največkrat spremljamo prek televizijskih zaslonov ob gledanju dirk MotoGp.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate štart druge vožnje na zadnji dirki v Krškem.

 
* Fotografije: Enej#21

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon