Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tine Lavrenčič ob koncu sezone še do naslova državnega prvaka

Sezona se je zaključila tudi za tiste, ki prisegajo na triatlon. Najboljši slovenski triatlonci so se ob koncu tedna pomerili na državnem prvenstvu, ki je potekalo v Poreču na Hrvaškem. Za novo veselje v ajdovskem klubu je ponovno poskrbel Tine Lavrenčič, z naslovom prvaka v svoji kategoriji.

Triatlonska tekma na polovični razdalji je potekala v hrvaški Istri, štela pa je tudi za naslove slovenskih državnih prvakov. Ajdovski klub je imel v ognju močno orožje, Tine Lavrenčič pa je na koncu tudi upravičil pričakovanja ter tako zaključil sezono na na najboljši možni način, potem ko je nedolgo nazaj prvič uspešno opravil tudi s triatlonsko preizkušnjo na najdaljši razdalji.

Na tekmi v Poreču je bilo uvrščenih kar 64 triatloncev iz Slovenije (57 moških in 7 žensk), kar nedvomno dokazuje popularnost  »polovičke« med slovensko triatlonsko srenjo. Državni prvak v moški konkurenci, v absolutni kategoriji je postal Jaroslav Kovačič (ŠD Posavje), njegov čas pa je bil 3 ure, 57 minut in 2 sekundi. V kategoriji Člani 1, pa si je zmago priplaval, prikolesaril in pritekel Tine Lavrenčič, ki je za ta dosežek potreboval čas 4 ure, 21 minut in 4 sekunde. Kot je sam po tekmi dejal, dosežek ni ravno optimalen, saj mu je med kolesarskim delom ponagajala tehnika, med tekom pa lažja poškodba. Je pa zato zadovoljen s plavalnim delom in zadovoljen, da se je sezona uspešno zaključila. V skupnem slovenskem seštevku je Lavrenčič zasedel deseto mesto.

Na tekmi v Poreču je nastopil in prišel do cilja tudi Uroš Medvedec. S časom 5 ur, 8 minut ter 50 sekund je zasedel skupno 42. mesto, v svoji veteranski kategoriji pa sedmo mesto. Vse rezultate iz Poreča najdete na TEJ POVEZAVI, ajdovskemu klubu pa čestitke za uspešno sezono in seveda čimboljšo pripravo na leto 2018.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon