Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enej Krševan do zmage na zadnji dirki sezone

V preteklem tednu smo poročali o mladem ajdovskem motociklistu, ki navdušuje z vožnjami v slovenskem mini moto pokalu. Enej Krševan je imel pred zadnjo dirko v Vrtojbi sicer še možnosti za naslov prvaka, na koncu pa se je vendarle zadovoljil z drugim mestom, kar je lepa popotnica za prihodnje leto.

Vrtojba je bila prizorišče zadnje dirke letošnjega državnega cestno hitrostnega prvenstva za kategorije minimoto, skuter in ohvale, ter rekreativnih kategorij supermoto in oldtimer. Za nas je bila seveda najbolj zanimiva kategorija mini moto podmladka (ohvale 110), kjer je bil pred dirko v igri za naslov prvaka tudi Enej Krševan.

Svoje delo je Enej Krševan odlično opravil a tudi zmaga v obeh vožnjah mu žal ni pomagala, da bi v končnem seštevku prehitel Jako Gorjana (oba GAS Vrtejba). Gorjan je imel pred dirko zanesljivo prednost in le odstop bi mu onemogočil končno zmagoslavje. Ponovno pa sta mlada primorska dirkača prikazala napet boj za zmago, v obeh vožnjah se je po prečkanju ciljne črte razlika med njima gibala okoli pol sekunde. Tretje mesto je osvojila Mia Obreza (GAS Vrtejba). 

Kljub vsemu je drugo mesto v skupnem seštevku odličen rezultat in hkrati spodbuda za nadaljevanje kariere. Obenem pa si mladi Enej zasluži tudi čestitke za dobre dirke v mednarodni konkurenci, ob podobni zagnanosti bodo rezultati tudi v prihodnjih letih zagotovo stalnica. Po njegovih stopinjah pa že stopa tudi mlajši bratec.

22528098_379224649176399_8159220712146678565_n

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon