Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Plesni klub ADC dokazal svoje mojstrstvo tudi na svetovnem prvenstvu

Plesalci in plesalke plesnega kluba ADC še naprej nadaljujejo z izvrstnimi uspehi na tujem in tudi v mednarodni konkurenci dokazujejo svoje mojstrstvo. Tokrat so se mudili na svetovnem prvenstvu na Danskem, kjer je potekalo Svetovno prvenstvo v Hip Hop plesih. Domov se sicer vračajo brez kolajne, a s kopico odličnih rezultatov. Čestitke!

Ime Ajdovščine že precej časa izvrstno zastopajo mladi plesalci in plesalke Plesnega kluba ADC, ki pod budnim očesom Alice Stojko Saliu premikajo meje mogočega in so trenutne del svetovne elite v Hip Hop plesih. Še kako je živ spomin na junijsko evropsko prvenstvo  na Poljskem, kjer se je fantastično odrezala Nina Ukmar in postala trenutno najboljša hip hop plesalka  v Evropi. Nina je odlično nastopila tudi v danskem Brondbyju in v članski konkurenci sedemdesetih najboljših Hip Hop plesalk sveta, z osmim mestom dokazala, da trenutno spada v sam svetovni vrh tovrstnega plesnega izražanja.

Članska plesna formacija Presha, ki je bila na Poljskem nagrajena z bronasto kolajno je svoje znanje pokazala tudi v svetovnem merilu in se domov vrača z odličnim petim mestom. Trud mladih plesalcev in plesalk, ki trenirajo pod vodstvom koreografa  Aljoše Möderndorferja, je poplačan z izvrstno sezono, ki bo težko ponovljiva.

Najbližje kolajni na Danskem pa so bili Hip Hop člani, ki so v battlu osvojili četrto mesto in le za las zgrešili stopničke.  Mala skupina The original clique je osvojila 13.mesto, Martin Marc pa je v kategoriji electric boogie solo člani zasedel 40.mesto.

Čestitke vsem za sijajne nastope na Danskem in za odlično leto 2017, ki bo zagotovo pravšnja motivacija tudi za prihodnje leto.

Nina Ukmar

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon