Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nov lep uspeh ajdovskih balerin

V madžarski prestolnici Budimpešti je konec oktobra potekal XVI. mednarodni festival otroške in mladinske ustvarjalnosti Sozvezdje, na katerem so Slovenijo zastopale tekmovalke baletnega oddelka Glasbene šole Nova Gorica, Glasbene šole Vinko Vodopivec Ajdovščina ter članice ajdovskega Plesno gledališkega društva Primabalerina. Domov so se vrnile prešerne volje.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina so se mlade balerine predstavile z devetimi točkami in se vrnile domov z osmimi pokali, po enim zlatim in bronastim ter šestimi srebrnimi. Na tekmovanju je nastopilo več kot 300 tekmovalcev iz Madžarske, Kitajske, Ukrajine, Rusije, Slovaške in Slovenije, ki so se predstavili v različnih žanrih (vokalni, koreografski, instrumentalni in gledališki žanr).

Dekleta iz razredov baletnih pedagogov Sergeja Semenjuka in Svetlane Petrovič so se imenitno odrezala - v III. starostni kategoriji je Maja Sever Semenjuk osvojila zlat pokal in diplomo za 1. mesto, Kaja Vidič in Teja Sever sta prejeli srebrna pokala in diplomi za 2. mesto, Ana Guštin pa bronast pokal in diplomo za 3. mesto. V II. starostni kategoriji sta Giulia Babbucci in Ema Gashi prejeli srebrna pokala in diplomi za 2. mesto, prav tako sta bili Noemi Iaconi in Giulia Babbucci srebrni v duetu, enakega leska pa je tudi nagrada za skupinsko koreografijo, v kateri so plesale vse omenjene baletke. Čestitke vsem!

Balet Budimpesta4

 

* Vir in fotografije: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ples, #kultura

Kolofon