Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pozor! Prešernova ulica v Ajdovščini bo od 15. novembra zaprta

Končno se bo pričela dolgo pričakovana obnova starega mestnega jedra Ajdovščine. Gradbinci bodo svoje stroje najprej postavili na Prešernovo ulico, kar pomeni da bo promet skozi ta del mesta močno oviran. Občina pa bo lastnike nepremičnin sproti obveščala o poteku del in prometni ureditvi, zato vabljeni na sestanke.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina bo Prešernova ulica od srede, 15. novembra, zaprta od začetka na Goriški cesti (pri pekarni) do prehoda za pešce pri frizerskem salonu oziroma cvetličarni. Na Lavričev trg bo moč priti od krožišča pri policiji. Po približno mesecu dni bo zaprt tudi ta krak in Prešernova v celoti. Dostop na Lavričev trg bo mogoč po Gregorčičevi ulici (od spomenika), ki bo postala dvosmerna. To seveda velja za avtomobile, medtem ko bo Lavričev trg ves ta čas dosegljiv peš, najlažje s parkirišča za starim mlinom (skozi grajsko pasažo).

Lastnike nepremičnin v Kastri, tako stanovalce kot lastnike ali najemnike lokalov, bo občina na sestankih sproti obveščala o bodočih posegih. Na sestankih se bodo dogovarjali o konkretnih rešitvah. V pomoč jim bo tudi koordinatorka, ki jo je imenoval župan, in bo skrbela za komunikacijo med izvajalcem in stanovalci: barbara.kranjc@ajdovscina.si, 041 616 683.

Kot smo že poročali se prenova starega mestnega jedra Ajdovščine lahko prične. Končan je namreč javni razpis za izbiro izvajalca, ki bo poskrbel, da bo izgled mesta lepši. Nanj so prispele tri ponudne. Najbolj ugodno je poslalo podjetje Kolektor CPG, ki bo dela opravilo za 2.673.000 evrov brez DDV. Prenova bo potekala po idejnih načrtih biroja Ravnikar Potokar.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina
Kolofon