Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Borutu Pahorju nov mandat predsednika Republike Slovenije

Volivci so v današnjem drugem krogu predsedniških volitev aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju zaupali nov mandat, kažejo neuradni izidi po skoraj vseh preštetih glasovnicah. S 53,11 odstotka glasov volivcev je namreč premagal kamniškega župana Marjana Šarca, za katerega je glasovalo 46,89 odstotka volivcev. Oglejte si kako smo glasovali v Ajdovščini in kako se je na razplet volitev odzvala slovenska tvitosfera.

Ob 19. uri so se zaprla volišča, na katerih so volivci odločali med dvema kandidatoma za predsednika Slovenije: Borutom Pahorjem in Marjanom Šarcem. Po večini preštetih glasovnic je jasno, da je Borut Pahor s 53,09 odstotka glasov dobil nov predsedniški mandat. Marjan Šarec je zbral 46,91 odstotkov glasov; volilna udeležba pa znaša okrog 40 odstotkov.  Nov petletni mandat bo novoizvoljeni predsednik Pahor nastopil 23. decembra, dan prej pa bo zaprisegel pred državnim zborom.

Tudi v ajdovski občini je večina volivcev podprla dosedanjega predsednika Pahorja, odstotek tistih, ki so glasovali zanj, pa je še precej večja od slovenskega povprečja. Za Boruta Pahorja je v Ajdovščini glasovalo kar 66,29% volilnih upravičencev, za Marjana Šarca pa jih je glasovalo 33,71%. Na volitve je odšlo 9397 ljudi, kar pomeni 46,79% udeležbo. Udeležba je za okrog 6% nižja kot na zadnjih predsedniških volitvah 2012. Neveljavno glasovnico je letos oddalo 265 oseb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Naslovna fotografija: Borut Pahor Facebook

 

 
 
 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#odzivi, #twitter

Kolofon