Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini se je odvila prva tekma lokostrelskega Dvoranskega pokala 2018

V soboto se je na ajdovskih Policah iztekla prva tekma lokostrelskega dvoranskega pokala 2018. Udeležilo se jo je 148 tekmovalcev iz Slovenije in sosednje Hrvaške. Med tekmovalci je bilo tudi štirinajst lokostrelcev iz domačega kluba ŠKD Budanje, ki so dosegli dobre rezultate.

ŠKD Budanje je tudi letos v sodelovanju z Lokostrelsko zvezo Slovenije in Zavodom za šport Ajdovščina pripravilo lokostrelsko tekmovanje, ki je štelo za slovenski Dvoranski pokal 2018. Lokostrelstvo se počasi širi in vztrajno leze med priznane športne panoge. Za odlične rezultate je treba s treningi zgodaj začeti, biti vztrajen in nepopustljiv. razveseljivo dejstvo pa je, da je med lokostrelci vse več otrok in mladine. Lokostrelska tekma je vznemirljiv dogodek, poln pričakovanj, kako se bo kdo odrezal. Vsak dober zadetek je nagrajen z navijanjem, ki morda ni tako glasno, kot na kakšnih drugih tekmah, je pa ravno tako dobrodošlo.

Budanjski lokostrelci so ponovno dosegli lepe rezultate, saj so osvojili kar šest medalj. Med dobitniki odličij so se znašli tako že izkušeni lokostrelci, kot tudi najmlajši. Prva mesta so tako osvojili: Jure Birsa med dečki z ukrivljenim lokom, s 490 krogi, Metka Obljubek med mlajšimi deklicami z ukrivljenim lokom in odličnim rezultatom 535 krogov, Tilen Premrl med mlajšimi dečki z ukrivljenim lokom, s 491 krogi ter Janja Ferjančič med članicami z golim lokom, s 484 krogi. Drugo mesto je osvojil budanjski veteran z golim lokom, Robert Kranjc in sicer s 427 krogi, tretja  med mlajšimi deklicami, pa je bila Neža Štrancar s 508 krogi.

dobitniki medalj

Tudi ostali so se uvrstili tik pod stopničke in sicer sta četrto mesto z ukrivljenim lokom, v kategoriji mlajši dečki in mlajše deklice osvojila Tonja Čibej s 505 krogi in Andraž Samec s 310 krogi. Peto mesto so osvojili mladinka Katarina Novak s 470 krogi, deček Luka Bole s 267 krogi in mlajši deček Gašper Samec s 363 krogi. Vsi trije z ukrivljenim lokom. Od ostalih uvrstitev se je za prvič odlično odrezal Matjaž Birsa, ki je med člani z golim lokom in s 451 krogi osvojil deveto mesto, Miha Plemelj je med veterani z ukrivljenim lokom dosegel šesto mesto in 116 krogov, ter Sašo Črešnjovnjak, ki je med člani z golim lokom in rezultatom 421 krogov osvojil dvanajsto mesto.

Tonja in Metka

Pri organizaciji tekmovanj imajo sicer Budanjski lokostrelci pred seboj le en cilj - do potankosti pripraviti dvorano in izpeljati tekmovanje tako, da je čim manj zastojev in da se gostje počutijo dobrodošli. Zato so bili na koncu zelo veseli, ko so od sodnikov prejeli najvišjo možno oceno in komentar glavnega izmed njih: »Vse ste tako v nulo dodelali, da nimam kaj kritizirat. Najbolje, da grem kar domov.« Na te besede nimamo več kaj dodati razen, da si za naprej želimo še precej takšnih ali podobnih komentarjev.

Katarina Novak

Janja Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo

Kolofon