Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Skok v leto 2018 bo v Ajdovščini pester in poln zabave

Mesto Ajdovščina se že pripravlja na pravo decembrsko vzdušje, ko zadiši po praznikih in obdarovanju. V novo leto 2018 bo tokrat občane pospremila skupina Rok 'n' band, organizatorji pa vas vabijo tudi k sodelovanu na Božično novoletnem sejmu. Še prej bo Ajdovščino obiskal Sv. Miklavž, v grajskem obzidju pa bo kmalu spet nared drsališče. Naj se veseli december prične.

Leto je hitro naokrog in tako smo že tik pred vstopm v mesec december, za mnoge najlepši mesec v letu. Čas mnogih praznovanj, obdarovanj, čarobnih lučk in nestrpnega pričakovanja vstopa v nov leto. Tudi v Ajdovščini bodo razne organizacije skrbele, da bo vzdušje res čim bolj praznično in dovolj mikavno za obisk. V grajskem obzidju je te dni že spet živahno, saj delavci hitijo s postavitvijo drsališča, ki je v zadnjih letih postalo pravi decembrski hit, tako med najmlajšimi kot tudi med starejšimi. Po napovedih naj bi bilo moč drsati že v začetku meseca decembra.

Najprej pa bo Ajdovščino obiskal prvi decembrski dobri mož. To je seveda Sveti Miklavž, ki se bo na našem koncu ustavil v torek, 5 decembra. Z njim se bodo najmlajši lahko srečali v Dvorani prve slovenske vlade, ob 18. uri. Še prej pa bo v avli dvorane potekal mini miklavžev sejem, na odru dvorane pa živa risanka Severni sij, v kateri nastopajo trije pripovedovalci, en risar ter ena glasbenica. Tri pravljice iz severnih dežel, ki tako zvočno kot likovno nastajajo vsakokrat sproti pred zbranim občinstvom.

IMG_4197

Zavod Turistično središče Planota Nova Gorica pa vabi k soustvarjanju Božično novoletnega sejma v Ajdovščini. Ta bo potekal v soboto in nedeljo, 16. ter 17. decembra, v središču Ajdovščine na Lavričevem trgu v Ajdovščini. V soboto in nedeljo cel dan bodo na stojnicah ponudniki lokalnih izdelkov, pridelkov in produktov ter unikatnih izdelkov, čez dan pa bo potekal spremljevalni program, k oblikovanju katerega ste prav lepo vabljeni.  V soboto popoldan je predviden prihod Božička, ostali čas sejma (sobota dopoldan ter nedelja) pa je namenjen vam: plesu, zabavi, igram,... vsemu, kar lahko ponudite. Organizatorji verjamejo v vašo inovativnost in domišljijo, zato pri pripravi programa puščajo odprt prostor za vaše ideje, ki jih bodo skupaj poskušali smiselno umestiti v program. Želijo si sodelovanja čim več društev in organizacij, ki se lahko predstavljate tudi na stojnicah. Naprošajo, da vašo namero o sodelovanju čimprej pošljete na elektronski naslov: helena.harej@msa.si ali pa preko telefona na 040-515-347 (Helena Harej).

IMG_4904

Medtem pa se že krasijo ulice ožjega in širšega središča Ajdovščine, precejšnje število takšnih in drugačnih okraskov bo poskrbelo, da bo decembrski sprehod po mestu spet mala paša za oči. Manjkala ne bo niti najlepša novoletna jelka, ki krasi osrednje mestno krožišče. Letošnji strošek krašenja mesta bo 17.000 evrov in je podoben kot v prejšnjih letih. Mladinski center Hiša mladih napoveduje prihod Dedka Mraza v četrtek, 28. decembra v Dvorani prve slovenske vlade, čisto zadnji dan leta pa je seveda namenjen silvestrovanju in skoku v novih 365 dni. Če bo vreme ugodno bo tudi letos na glavnem ajdovskem trgu organizirana zabava, silvestrovanje na prostem, za glasbo pa bo poskrbela znana slovenska glasbena skupina Rok'n'band.

 

* Naslovna fotografija: Valter Kranjc
 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#praznično, #ajdovščina

Kolofon