Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vrtec Zlata ptica vabi na Miklavžev sejem

V vrtcu Zlata ptica na Ustjah bo v soboto potekal že tretji Waldorfski semenj, ki bo ponovno posrtregel s pestro paleto celodnevnega dogajanja ter bogato sejemsko ponudbo. Za glasbeno sladico bosta skrbela vrhunska glasbenika in večinstrumentalista Janez Dovč in Boštjan Gombač. Vabljeni.

To soboto, 2. decembra, bodo v vrtcu Zlata ptica »okrasili« svoje prostore s svojimi znanimi in pa tudi novimi obiskovalci: otroci, starši, stari starši, prijatelji, vaščani. Tradicionalni sejem na vasi bodo pomagali ustvariti otroci vseh generacij in skupaj z odraslimi prepletli nove vezi sodelovanja in prijateljstva. 

Program se začne ob 10h dopoldan, ko bo nastopil 2. razred waldorfske osnovne šole pod vodstvom učiteljice Michele De Castro. Zapel bo tudi učiteljsko-starševski zbor, zaigral pa nekdanji zlati ptiček Matevž. Sledile bodo ustvarjalne delavnice daril iz naravnih materialov, srečelov, kavarna, kuhinja, otroci si bodo lahko ogledali lutkovne pravljice. Prodajali bodo ročno izdelane igrače in izdelke starih tradicionalnih obrti. Za fante so delavnico pripravili skrbni mizarji mojstri. Starši si lahko med tem izdelajo adventni venček ali krasijo sveče. Lahko pa se okrepčajo v kavarni in ob času kosila dobijo domačo joto iz biološke kuhinje Ku dobro.

Ko se bo program končal, se boste vsi lahko podali na pravljični potep Za devetimi gorami, kamor vas bo s seboj vzela priznana in prisrčna pravljičarka Anja Štefan, za petje in godbo po poti pa bosta skrbela vrhunska glasbenika in večinstrumentalista Janez Dovč in Boštjan Gombač.

Vabljeni.

24129526_987933228025102_5085422922754361200_n

 

* Fotografija: Nada Žgank

Lokalne Ajdovščina

#ustje, #praznično

Kolofon