Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Četrta zaporedna zmaga ajdovskih nogometašev

Če je bil začetek sezone za ajdovske nogometaše klavrn kot že dolgo ne, pa je zaključek jesenskega dela prinesel popolnoma drugačno sliko. V soboto so fantje dosegli četrto zaporedno zmago, v Ilirski Bistrici so bili boljši od domačinov z 0:2. Slabše volje pa so igrišče zapuščali košarkarji, ki so izgubili tekmo v Postojni.

Medtem, ko so ostali tretjeligaši že na zasluženem počitku po jesenskem delu tekmovanja, pa je ajdovske nogometaše čakala še zaostala tekma v Ilirski Bistrici, ki bi sicer morala biti na sporedu že v začetku septembra, v tretjem krogu tekmovanja. Lahko pa rečemo, da je sedaj tekma prišla ob pravem času, saj ajdovski fantje v zadnjih krogih kažejo odlično sliko in nizajo zmage. Tokratna v Ilirski Bistrici je bila že četrta zaporedna, s tem pa je tudi pogled na lestvico precej boljši kot še dober mesec dni nazaj. Oranžni so v soboto odločno krenili v srečanje in že v 9. minuti dosegli gol za vodstvo z 1:0. Po globinski podaji Andraža Ivanoviča je zadel Haris Ibraković. Rezultat se nato do konca prvega dela ni več spremenil. V 52. minuti pa so Ajdovci povišali svoje vodstvo, ko je bil po zmedi v kazenskem prostoru Bistrčanov na pravem mestu Tjaž Žgur. Gostje so si sicer priigrali še nekaj priložnosti za gol, a so bili žal nenatančni, medtem ko si domači igralci skozi celotno srečanje niso ustvarili nobene resne priložnosti.

Kot rečeno se je s sobotno tekmo zaključil jesenski del sezone, ajdovsko ekipo pa najdemo na šestem mestu z 18. točkami. Tik pred njimi je ekipa Fama Vipava, ki beži le za dve točki. Prvenstvo se bo nadaljevalo 10. marca 2018, ko v prvem spomladanskem krogu, na ajdovski Mestni stadion prihaja ekipa Bilj.

gruborovi-aleksander_orig

Malce manj dobre volje pa so se iz Postojne vrnili ajdovski košarkarji, ki so na gostovanju pri vodilni ekipi PVC Nagode Postojna vknjižili že svoj četrti poraz letos in se tako nahajajo pri dnu tretjeligaške lestvice. Na svojem kontu imajo le dve zmagi, kar je dovolj za osem osvojenih točk. Tekmo v Postojni so sicer dobro začeli in v prvi četrtini uspešno parirali domačim, nato pa popoln mrk v drugi četrtini, saj so fantje dosegli borih devet točk, prejeli pa so jih kar osemindvajset. V drugem polčasu so Ajdovci spet zaigrali precej bolje, v svojo korist obrnili obe četrtini, vendar pa je bil zaostanek iz prvega dela prevelik za popoln preobrat. Končni rezultat je bil tako 88:74 za postojnsko ekipo. Najuspešnejša v ajdovski ekipi sta bila Aleksander Gruborović in Grega Dežman, ki sta dosegla sedemnajst in devetnajst točk. Prihodnji teden sledi težko gostovanje v Idriji.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #košarka

Kolofon