Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinotest za investicije letos štiri milijone evrov

V ajdovskem Mlinotestu so letos poleg obnove nekaterih 60 trgovin po Sloveniji izvedli tudi investicije v dokončanje nove pekarske linije z zamrzovalnimi in pakirnimi zmogljivostmi, delno obnovo testeninarskih in mlinarskih linij ter dokončanje slaščičarske tovarne. Za vse naložbe bodo do konca leta namenili okoli štiri milijone evrov.

Za prav toliko bo investicij tudi v prihodnjem letu, je za STA povedal predsednik uprave Mlinotesta Danilo Kobal. Tudi v 2018 so načrti na področju investicijskih vlaganj namreč veliki. "Prav prek novega leta bomo zaključili našo najpomembnejšo investicijo v zadnjih letih, to je novo tovarno svežih polnjenih testenin in njokov. Investicija bo zaključena januarja prihodnje leto, tako da februarja začenjamo poskusno proizvodnjo," je povedal Kobal.

Sredi prihodnjega leta bodo zagnali tudi novo pakirno linijo za mlevske izdelke v mlinu, izvedli bodo posodobitev na področju pakiranja moke, vlagali v maloprodajno mrežo in izvedli priprave na investicijo v linijo za suhe testenine, ki bo izvedena v začetku leta 2019.

Po Kobalovih besedah je poslovanje Mlinotesta letos dobro, boljše kot v letu 2016, povečujeta se tako dobiček kot tudi prihodki. Poslovni rezultati bi bili še boljši, če ne bi v drugi polovici letošnjega leta prišlo do podražitev nekaterih surovin, kot so jajca, maslo, mlečni izdelki in pšenica. "Tudi plan za prihodnje leto je ambiciozen, a realen," je še dodal predsednik uprave Mlinotesta ob robu odprtja prenovljene trgovine v Ajdovščini."Tudi z ohranjanjem trgovin, v njih je velikokrat lokalna pošta, izkazujemo svojo odgovornost do potrošnikov, saj nimajo vsi enostavnega dostopa do velikih trgovskih središč" je še dejal Kobal.

24291449_1630188023694586_7040427262347691908_o (1)

Zgodba z lokalno trgovino v Sv. Antonu, ki je pred tedni zaprla vrata zaradi poslovnega poloma KGZ Krpan, pa bo prav po zaslugi Mlinotesta dobila srečen epilog.

Domačini bodo lahko v prenovljenem in dobro založenem marketu znova nakupovali sredi prihodnjega meseca, je napovedal direktor za maloprodajo v Mlinotestu Miha Abrahamsberg.  "Mlinotest je sicer predvsem živilskopredelovalno podjetje, znano po testeninah, kruhu, moki in slaščicah, se pa s številom sicer manjših trgovin, razpršenih po velikem delu Slovenije, približujemo številki 60, na kar smo zelo ponosni. V Mlinotestu dobro poznamo želje in potrebe ljudi in vemo, da jim veliko pomeni trgovina v kraju, tudi če je majhna, saj lahko ponudbi veliko za vsakodnevno oskrbo, " je povedal Abrahamsberg.   

K temu je dodal: "Mlinotestov cilj, ki mu zvesto sledimo, je širitev maloprodajne mreže, predvsem na podeželju, zato bomo, po poslovnem polomu KGZ Krpan, ki je imel v Sv. Antonu manjšo trgovino, prevzeli franšizo družbe Mercator in že sredi decembra povabili domačine v njihovo priljubljeno lokalno trgovino. V teh dneh bomo osvežili prostore, poskrbeli za izboljšano ponudbo, med drugim bomo namestili novo opremo za dopeko. Trgovina bo dobro založena in prepričani smo, da bodo potrošniki v njej vedno našli vse željene produkte."

 

* Vir: STA

* Fotografije: Mlinotest

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo

Kolofon