Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Vipavi pijani voznik zbil peški na prehodu za pešce

Okrog 19. ure se je včeraj v Vipavi v neposredni bližini Škofijske gimnazije Vipava zgodila huda prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce povozil dve mladoletni osebi, ki sta pravilno prečkali cesto. Ena izmed njih je bila v nesreči hudo poškodovana, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Včeraj, 6. decembra  2017  ob 19.03 uri, je bila Policija obveščena o prometni  nesreči  III.  kategorije  na regionalni cesti II. reda št. 444 v naselju  Vipava,  kjer  je  voznik  osebnega avtomobila na prehodu za pešce povozil  dve  peški  (mladoletni osebi), ki sta pravilno prečkali prehod za pešce;  v  prometni nesreči je bila  ena peška huje, druga pa lažje telesno poškodovana.

Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila vozil osebni avtomobil po omenjeni cesti iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je slednji pripeljal v neposredno bližino tamkajšnje srednješolske ustanove (Škofijske gimnazije), kjer  je  na  vozišču  vrisan  prehod za pešce in označeno s prometno  signalizacijo, sta z njegove leve strani prehod za pešce pravilno prečkali  vozišče  dve mladoletni peški. Voznik osebnega avtomobila peškama ni omogočil varnega prečkanja vozišča, ko sta bili že na prehodu za pešce.

S  prednjim delom vozila je  omenjeni 42-letni voznik trčil v mladoletni osebi, ki sta nato padli po vozišču in pri tem utrpele telesne poškodbe. Poškodovanim  mlajšim  osebam so kasneje na kraju zdravniško oskrbo nudili reševalci  NMP  ZD  Ajdovščina  in  NMP  ZD  Nova Gorica in ju z reševalnim vozilom   odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko  bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju včerajšnje prometne nesreče pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina.

Prometni policisti so v nadaljevanju postopka 42-letnemu povzročitelju prometne nesreče odredili  tudi  preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega  preizkusa  z  alkotestom  je  pokazal,  da je slednji vozil pod vplivom  alkohola (1.68 miligrama v litru izdihanega zraka), zoper njega je bil nato odrejen tudi  strokovni pregled, ki so ga opravili v tamkajšnji zdravstveni ustanovi. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policija je glede prometne nesreče  obvestila  tudi  pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici).

Novogoriški  prometni  policisti  bodo  42-letnega  povzročitelja  prometne nesreče kazensko ovadili  na  pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po drugem  odstavku 324. člena KZ-1) in nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin prometne nesreče.

Lokalne Ajdovščina

#kronika, #vipava

Kolofon