Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sport pole dance Ajdovščina osvojil medaljo v Torinu

Vadba Pole dance je v Ajdovščini prisotna že nekaj let in postaja eden priljubljenih športov deklet. Dekleta iz studia Sport Pole dance so se tokrat prvič udeležile mednarodnega tekmovanja v Torinu in se domov pripeljale z medaljo. Čestitke.

Prejšnji vikend je v Torinu potekalo mednarodno Pole dance tekmovanje, ki so se ga udeležile tudi članice ekipe Sport pole dance iz Ajdovščine. Čeprav so se dekleta takega tekmovanja udeležila prvič, so prinesle domov tudi prvo odličje.  Trinajstletna Nisja Vrčon si je priplesala drugo mesto v kategoriji Junior. Poleg Nisje sta se na tekmi uspešno predstavili Špela Rozman in Iris Batista, ki je kot mentorica pripravila dekleti na nastop.

Kaj je zares prepričalo sodnike?

Sodniki so pri vseh tekmovalkah dali velik poudarek zgodbi, ki jo plesalka pripoveduje med vrtenjem na drogu. Pomembna pa sta bila tudi eleganca in seveda težavnost elementov, ki jih predpisuje International pole dance and fitness association.

Kakšne so bile zgodbe vseh treh tekmovalk? 

Nisja Vrčon je sodnike prepričala kot deklica z vžigalicami. V svoji nežni in mirni točki je pokazala spretnost in gibljivost, izkazala pa se je tudi kot igralka in tako očarala sodnike in tudi občinstvo.

Špela Rozman je nastopila z odlično točk "Hiša lutk", v kateri se je spremenila v lutko, ki je iskala prijatelje. Odlično odplesana točka je bila dovolj za trinajsto mesto, v številčni kategoriji Amateurs.

Iris Batista je svojo divjo točko, ki jo je poimenovala "Amazonka, kraljica vojne" odplesala odločno in prepričljivo in zasedla sedmo mesto. Tekmovala je v kategoriji "Advance". 

"Enkrat je treba začeti in res me veseli, da smo uspeli prebiti led in nastopiti na prvem tekmovanju."  je povedala Iris Batista, vodja in mentorica v Sport pole dance studiu.

Sedaj, ko je Pole dance priznan kot profesionalni šport, manjka samo še korak, da postane tudi del olimpijskih športov. Čestitke dekletom. Če vas zanima, kako potekajo treningi, pa se jim lahko pridružite.

skupaj

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #poledance

Kolofon