Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tudi v Vipavi vse nared za praznično vzdušje

Le še malce nas loči do praznovanja božičnih ter nato še novoletnih praznikov, ki so za mnoge najlepši čas v letu. Precej mestnih središč ob tej priložnosti oživi in podobno bo tudi v Vipavi, kamor vas vabijo s pestro ponudbo kulturnega in zabavnega programa.

Na glavnem vipavskem trgu bo Tutistično društvo Lanthieri med 23. decembrom in 3. januarjem postavilo brunarico, kjer bo na voljo kuhano vino. Ob brunarici bo potekal tudi kulturni in zabavni program in tako popestril praznično dogajanje v Vipavi. Krajevna skupnost Vipava skupaj z Župnijo Vipava vabi med 23. decembrom in 6. januarjem na ogled jaslic. Različna društva, posamezniki in družine bodo postavili jaslice na hišne prage, vrtove, okna in kapelice. Tako bo od naselja Zemono do cerkve sv. Križa na Gradišču pri Vipavi bo postavljenih preko 100 jaslic v različnih tehnikah in materialih (keramika, les, volna, čipka, glina…). Info: 041 615 167 (Peter) 23. decembra ne zamudite prazničnega koncerta Pihalnega orkestra Vrhpolje. Na letošnjem koncertu bodo gostili Ota Pestnerja. Koncert bo v športni dvorani Škofijske gimnazije ob 19.00 uri. Vstop je prost.

Vrhunec prazničnega dogajanja pa bo žegnanje konj Štefanovo (26. decembra) v Vipavi v organizaciji Konjeniškega društva sv. Štefan Vipavska dolina. Pred blagoslovom bodo nastopili konjeniki iz Konjeniškega kluba Štjak, ki bodo prikazali špansko dresuro konj. Pričetek dogajanja bo ob 11.15 uri, ko bodo konjeniki 3 krat obkrožili cerkev sv. Štefana. Blagoslov konj in konjenikov bo vodil msng. Škof Metod Pirih in vipavski župnik Alojz Furlan. Slavnostni govornik ob državnem prazniku samostojnosti in enotnosti bo g. Janez Janša. Postanek konjenikov bo na glavnem trgu v Vipavi, kjer bo potekalo druženje z obiskovalci. Obiskovalci naj upoštevajo navodila redarjev. Na ta dan bo na glavnem trgu postavljena tudi praznična tržnica z izdelki domačih rokodelcev.

TD Lanthieri, KS Vipava, Župnija Vipava in Konjeniško društvo sv. Štefan Vipavska dolina so za vas združili moči, da vam v prazničnem decembru polepšajo dni! Vabljeni!

 

* Naslovna fotografija: Jurij Lavrenčič

Lokalne Ajdovščina

#novice, #vipava, #praznično

Kolofon