Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dedek mraz in Božiček prinesla otrokom kolesa

Za še bolj čarobne praznike je poskrbelo Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, ki je s pomočjo dobrih mož razveselilo šestnajst otrok, ki so prejeli svoje kolo. Otroci, iskreno veseli, so komaj čakali, da ga odpeljejo domov.

V četrtek 21. decembra je bilo v avli ajdovske Hiše Mladih polno otroškega smeha. Šestnajst otrok se je skupaj s starši veselilo, da bodo prejeli morebiti najlepše novoletno darilo - svoje kolo, ki so jim ga poklonili predstavniki Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina.   

Zahvala za celotno idejo gre zaposlenim v podjetju Saop. Ti so v okviru teambuilding dogodka "Tovarna koles za nasmeh do ušes" sami sestavili kolesa. Odločili so se, da jih podarijo otrokom iz socialno ogroženih družin in so jih med drugim podarili tudi MDPM Ajdovščina. Ker pa je v naši občini veliko otrok, ki si želijo imeti svoje kolo, so se v Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje dodatno angažirali in zagotovili večje število koles, svoj delež pa je prispevalo tudi podjetje Decathlon.

DSCN9087

»Tako iskreno veselje otrok, kot smo ga videli danes, je za nas najlepše darilo. V resnici pa smo kolesa sestavili tudi za starše, saj imamo zaposleni v Saop v večini tudi svoje otroke in nam starševske skrbi niso tuje. Lahko si predstavljam kako je, ko otrok v šoli potrebuje kolo za opravljanje izpita, starš pa si ga ne more privoščiti. Otrokom želim čim več brezskrbnih trenutkov in srečo na poti.«  je dejal Peter Krkoč, predstavnik podjetja Saop, ki je nagovoril prisotne.  

Kristina Valič, predsednica Ajdovskega društva nam je priznala: "Res smo veseli, da so se podjetja k temu projektu odločila pristopiti v tem novoletnem času obdarovanj. To kolo je za te otroke več kot "le darilo", predstavlja tudi pot v samostojnost in nekateri bodo z njim lahko opravljali kolesarski izpit."

Po podelitvi so otroci svoja kolesa ponosno odpeljali domov. Želimo jim srečno vožnjo! 

slika 1

slika 3

Lokalne Ajdovščina

#novice, #dobrodelnost, #ajdovščina

Kolofon