Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Izbrali smo Naj fotografijo Ajdovščine v letu 2017

Tudi v letu 2017 je v Ajdovščini in okolici nastalo kup odličnih fotografij. Veliko izmed njih smo objavili kot naslovno fotografijo na naši Facebook strani, v izbor pa vam ponudili 16 najboljših. Največ vaših glasov je prejela fotografija Jana Čermelja in tako prejela naziv Naj fotografija Ajdovščine v letu 2017.

Ajdovščina in Vipavska dolina ponujajo nešteto odličnih možnosti za tiste, ki se radi ukvarjajo s fotografijo. Slikovita okolica je seveda razlog, da vsako leto pri nas nastane kup dobrih fotografij, ki nato odjadrajo v svet in skrbijo za to, da čim več ljudi spozna v kakšnem, skorajda, raju na zemlji živimo. Da dobre fotografije nastanejo, pa potrebujemo tudi dobre fotografe in fotografinje. In tudi teh se na našem koncu ne manjka.

Mnogi izmed njih svoje utrinke delijo na socialnih omrežjih, marsikateri dober posnetek pa nato zajadra tudi na Facebook stran Lokalne Ajdovščina kot naslovna fotografija. Teh se je med letom nabralo kar precej, mi pa smo za vas izbrali 16 najboljših, ki jih je posnelo 16 različnih avtorjev in avtoric. Vse izbrane fotografije, v abecednem vrstnem redu, najdete v spodnjih vrsticah, poleg pa najdete tudi avtorja in zaporedno številko fotografije.

Med vsemi izbranimi fotografijami smo izbrali tisto, ki je prejela največje število glasov in jo razglasili za fotografijo leta 2017. Avtor čudovite fotografije mavrice, ki obkroga Vipavsko dolino je Jan Čermelj, ki ga tudi sicer poznamo kot odličnega in večkrat nagrajenega fotografa. S fotografijo je prejel 29 vaših glasov. Na drugem mestu je pristal Marjo Bolčina s 14. glasovi, na tretjem pa Buraj Kukaj z 12. glasovi. Vseh glasov skupaj je bilo 128. Med vsemi, ki ste glasovali pa je imel največ sreče pri žrebu Gregor Božič, ki tako prejme lepo nagrado. Enako nagrado prejme seveda tudi avtor zmagovalne fotografije. Čestitke.

 

Nagrada:

 

1x prost vstop na Festival Okusi Vipavske 2018 (podarja ROD Ajdovščina)

1x paket vinskih buteljk Vina Benčina (podarja Vina Benčina )

1x odpirač za vino – uraden turistični spominek Vipavske doline (podarja ROD Ajdovščina)

 

IZBRANE FOTOGRAFIJE (po abecednem vrstnem redu)

ALJAŽ ŠTRUKELJ #1

Aljaž Štrukelj

BRIGITA MOHORČIČ #2

Brigita Mohorčič

BUJAR KUKAJ #3

Bujar Kukaj

IZTOK PAVLIN #4

Iztok Pavlin

JAN ČERMELJ #5

Jan Čermelj

JURE MAKOVEC #6

Jure Makovec

JURIJ LAVRENČIČ #7

Jurij Lavrenčič

KLAVDIJ BLAŽKO #8

Klavdij Blažko

KLEMEN BIZJAK #9

Klemen Bizjak

MARJO BOLČINA #10

Marjo Bolčina

MARKO PUC #11

Marko Puc

NEJC BOLE #12

Nejc Bole

NIKA PREMRL #13

Nika Premrl

PETER LAH #14

Peter Lah

TOMI ZGONIK #15

Tomi Zgonik

VALTER KRANJC #16

Valter Kranjc

Lokalne Ajdovščina

#fotogalerija, #fotografija

Kolofon