Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Berite dobre zgodbe na novem spletnem portalu Burjač

Vse ljubitelje kreativnega pisanja in branja zanimivih zgodb bo zagotovo razveselila novica, da je zaživel spletni portal Burjač, ki ob finančni, kadrovski in organizacijski podpori Lavričeve knjižnice ter na pobudo pisatelja Bojana Bizjaka, nudi navdih, da morda zapišete svojo zgodbo in jo objavite. Morda pa se le prepustite užitku branja kratkih zgodb.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina se je Burjač rodil iz literarnih srečanj Besedovalnica v Lavričevi knjižnici. Spletišče je namenjeno objavljanju kratke proze. »Z njim želimo doseči, da bi kvalitetni literarni izdelki ponudili zanimivo bralsko izkušnjo širši množici bralcev,« so zapisali ustvarjalci v prvem uvodniku nove spletne revije. K sodelovanju so povabljeni tako izkušeni in uveljavljeni avtorji, kot tudi začetniki, ki še brusijo svoj talent. Pobudnik in urednik spletne revije je domač literat Bojan Bizjak, pri njeni postavitvi pa sta sodelovala Andrej Kobal in Matjaž Stibilj, s strokovnimi nasveti pa so pomagali še Marija Bajc ter ostali zaposleni v knjižnici.

Spletni portal že ponuja prve kratke zgodbe, ki so nastale v delavnicah kreativnega pisanja pod okriljem Lavričeve knjižnice. Nekatere izmed njih ste lahko v poletju 2017 prebirali tudi na portalu Lokalne Ajdovščina, v rubriki »kratka vikend zgodba«.

Torej vabljeni k soustvarjanju spletnega portala Burjač, ki je morda lahko vaša prava odskočna deska za vstop v svet literature. Burjač najdete na www.burjac.si

Lokalne Ajdovščina
Kolofon