Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Zlati lisici debi Andreje Slokar v svetovnem pokalu

V soboto in nedeljo bo potekala že 54. Zlata lisica, ki bo tokrat namesto v Mariboru potekala v Kranjski Gori. Dekleta se bodo najprej pomerila v veleslalomu, dan kasneje pa še v slalomu. Na tekmi se bo pomerilo tudi osem Slovenk, prvič pa bomo lahko pesti stiskali tudi za Andrejo Slokar.

Selitev tekem za Zlato lisico v Kranjsko Goro je povzročila precej sivih las prirediteljem, predvsem na Štajerskem, niso veseli muhastega vremena, ki jim je že tretjič v zadnjih šestih sezonah pregnalo domačo tekmo na Gorenjsko. Na novinarski konferenci pred tekmo v Kranjski Gori se je predstavilo osem slovenskih tekmovalk, ki bodo v Podkorenu lovile točke za svetovni pokal. Glavni trener Denis Šteharnik je takole opisal vzdušje pred nadaljevanjem sezone: »Nekaj težav nam je selitev povzročila predvsem pri iskanju pravih terenov za trening, a smo na srečo dovolj hitro predvideli, da v Mariboru ne šlo. Z rezultati nočem obremenjevati deklet, a smo že pred sezono domači tekmi izpostavili kot enega od treh glavnih ciljev sezone in jasno je, da želimo storiti še ta korak naprej. Na treningih in tudi v Lienzu smo dokazali, da smo dobri.«

Na sobotnem veleslalomu se bo kranjskogorskim gledalcem predstavila šesterica. Meta Hrovat, Tina Robnik in Ana Drev bodo kandidatke vsaj za prvo deseterico, Ana Bucik bo več stavila na nedeljski slalom, Andreja Slokar in Desiree Ajlec pa bosta prednosti in slabosti domače tekme izkusili prvič. Tako bomo prvič priča nastopu Ajdovke v svetovnem smučarskem cirkusu.

Andreja Slokar

Slokarjeva je letošnjo sezono v dobri formi, kar je dokazalu tudi z rezultatom kariere, ki ga je dosegla decembra v italijanskem Kronplatzu. Na nočnem paralelnem slalomu je od dveh Slovenk, ki sta se preko kvalifikacij prebili v izločilne boje,  najvišje končala prav Ajdovka, ki je osvojila 9. mesto. Slokarjeva je z 9. mestom postavila tudi rezultat kariere na tekmah evropskega pokala. Tik pred novim letom je Andreja nastopila tudi na dveh FIS slalomih na Rogli in osvojila drugo ter tretje mesto. Vso srečo ji seveda želimo tudi v lovu na pohorsko lisičko. Na progo se bo podala ob koncu štartne liste, s številko 66.

 

* Fotografije: Smučarska zveza Slovenije

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon