Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar debitirala na tekmah svetovnega pokala

V soboto in nedeljo se je v Kranjski Gori odvila že 54. sicer mariborska Zlata lisica, slalom in veleslalom za dekleta. Američanka Mikaela Shiffrin ni dovolila presenečenja, prvič pa smo na tekmah svetovnega pokala lahko spremljali mlado Ajdovko Andrejo Slokar. Na moških tekmah v Adelbodnu Štefanu Hadalinu ni uspelo priti do točk.

Američanka Mikaela Shiffrin je popolnoma dominirala na kranjskogorski strmini in konkurenco v obeh dneh pustila daleč za seboj. Nekaj podobnega je uprizoril tudi Marcel Hirscher v švicarskem Adelbodnu, ki je prav tako zabeležil dve zmagi v dveh dneh. Američanka je najprej zmagala na veleslalom, druga je bila Francozinja Tessa Worley (+0,31), tretja pa Italijanka Sofia Goggia (+0,91). Sedmo mesto je delila najboljša Slovenka Tina Robnik (+1,39), Meta Hrovat je bila 13. (1,98), Ana Drev pa 20. (+2,61). Sobota pa je prinesla tudi prvi zgodovinski nastop v svetovnem pokalu mlade Ajdovke Andreje Slokar. Z visoko štartno številko je pristala na repu razpredelnice, v statistiko bo šlo 52. mesto z  5,77 sekunde zaostanka. Po tekmi je Andreja dejala naslednje: ''Proga je bila super, tudi neke treme nisem čutila na startu. Žal mi je, ker sem naredila preveč napak, bile so prevelike. Drugače pa je bila za številko 66 odlična proga.''

Andreja Slokar

Tudi nedeljska tekma se je odvila popolnoma v ritmu neverjetne Shiffrinove, ki je tako dokazala, da ji v tehničnih disciplinah trenutno ni para. Na koncu tekme je bila kar za 1,64 sekunde hitrejša od drugouvrščene Švedinje Fride Hansdotter, na stopničkah je končala še Švicarka Wendy Holdener. Slovenske reprezentantke bodo skušale včerajšnjo slalomsko preizkušnjo čim prej pozabiti. Kar pet jih je namreč odstopilo: štiri že na prvi progi, med njimi tudi prvokategornica Ana Bucik, v finalu pa še Klara Livk, ki je imela zelo ugodno 18. izhodišče v lovu za prvimi točkami v karieri na tekmah te ravni, a je tik pred ciljem končala v snegu. Andreja Slokar je tako doživela še slalomski debi, ki pa ga je sklenila z odstopom. Najprej je spregovorila o slalomski vožnji: ''Problemov sem imela ogromno, lotila sem se malo z rezervo, a moram reči, da je proga zdržala zelo dobro. Teren je težak, a je enako težak za vse tekmovalke. Največ, kar sem lahko naredila je bilo, da sem se vrgla dol,'' za tem pa dodala še nekaj besed o celem vikendu, v katerem je prvič tekmovala s svetovno elito: ''Na začetku sem mislila, da mi bo to povzročilo kar nekaj problemov, a moram reči, da bi se z lahkoto navadila na ta ritem, bilo je super.'' Led je torej prebit, mladost je na njeni strani in verjamemo, da bo priložnosti za dokazovanje v prihodnje še precej. 

Andreja Slokar

Kot rečeno so fantje medtem nastopali v Adelbodnu, ki podobno kot Maribor, velja za tradicionalno prizorišče svetovnega pokala. Svojo trenutno dominacijo je potrdil Avstrijec Marcel Hirscher, ki je slavil tako v sobotnem veleslalomu kot tudi dan kasneje v slalomu. Član ajdovskega smučarskega kluba Štefan Hadalin je tokrat ostal brez točk. V veleslalomu je odstopil, v slalomu pa mu na precej uničeni progi ni uspelo priti do finala. Nove priložnosti pa bodo že kmalu.

26220415_1546306635490485_2683716110715396054_o

 

* Vir in fotografije: SloSki Alpine team

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon