Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Družba Fama lani z osemodstotno rastjo poslovanja

Trgovska družba Fama iz Vipave je lani ustvarila za 21,6 milijona evrov prihodkov, kar je osem odstotkov več kot predlani. V družbi pričakujejo približno 200.000 evrov dobička, ki ga bodo tako kot doslej namenili za investicije in širitev poslovanja.

“Leto 2017 je bilo za nas rekordno,” je povedal direktor Fame Vipava Aleksander Lemut. Dodaj je, da bodo dobiček namenili za posodobitev celotne t.i. hladne verige, to je od tovornjakov do hladilnikov, jo dodelali in ob povečali.

Konec lanskega leta je Fama Vipava zaposlovala 209 delavcev, na območju Primorske pa je imela 21 lastnih in šest franšiznih trgovin in supermarketov. Lani so se dotedanjim trgovinam pridružili marketi na Humu v Goriških Brdih, v Vanganelu pri Kopru, prav v teh dneh pa bodo odprli market v Obrovu. Letos bodo odprli še franšizno trgovino skupaj z Razvojno zadrugo Soča v Čezsoči ter po eno trgovino v slovenski Istri in na Postojnskem.

Predlani so v Fami razmišljali o širitvi poslovanja izven Primorske in odprli trgovino v Logatcu. Po Lemutovih besedah pa zdaj o tem ne razmišljajo več. Je pa Lemut izpostavil pomoč, ki jo nudijo ostalim članom Združenja malih trgovcev Slovenije. “Fama je na tem področju eden od nosilcev posla in povezovanja. Naše podjetje oskrbuje 82 malih trgovcev širom po Sloveniji,” je dejal direktor in solastnik Fame.

 

* Vir: STA

* Foto: FAMA Vipava

Lokalne Ajdovščina

#vipava, #gospodarstvo

Kolofon