Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Osem ur za 100 kilometrov ob mrzli reki

Organizatorjem iz Športnega društva Tekači Vipavske doline je uspelo pod streho spraviti odličen dogodek 100 OB MRZLI REKI, tekaško prireditev, kjer so se tekači pomerili na razdaljah 100km, 75 km in 50km, posamično in v štafetah. Na startu so zabeležili 125 tekačev, ob progi pa je poleg 10 organizatorjev pomagalo še 80 prostovoljcev. Več v fotogaleriji.

Lepo sončno vreme je šlo tokrat na roke organizatorjem na rezervnem terminu, po tem, ko jim je decembra zagodel sneg in dež in kmalu je ob progi stalo kar nekaj navijačev, ki so glasno navijali. Lepo je bilo gledati nasmejane obraze tekačev, ki so se spopadali z dolžinami, najbolj na cilju, ki so ga zadovoljni prečkali.

Najhitrejši tekmovalec na 100 kilometrski progi okrog ajdovskega polja Uroš Sojer je postavil prvi mejnik 8:00:09, čas, ki ga bodo tekači lovili v naslednjih letih in ob stisku roke župana Tadeja Beočanina, ki je podeljeval nagrade najboljšim, je polna avla OŠ Šturje glasno zaploskala. Po odlični izvedbi so si organizatorji obljubili eno, da se decembra spet vidimo. 

Rezultate teka najdete na TEJ POVEZAVI.

 
 
 
* Vir in fotografije: 100 ob mrzli reki
Lokalne Ajdovščina

#tek, #rekreacija, #šport

Kolofon