Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Četrta izvedba UTVV - Ultra Traila Vipavska dolina 2018 se bliža

UTVV je prepoznan, kot ena najbolje organiziranih prireditev v Vipavski dolini z močno mednarodno udeležbo, ter predstavlja največji Ultra trail dogodek v Sloveniji. Spektakularni boji ultra gorskih tekačev vedno znova poskrbijo za izjemno popestritev že tako prekrasne majske kulise v Vipavski dolini. V preteklih 3 letih je dogodek privabil 1400 tekačev iz 20 držav. Letošnja 4. izvedba je pripravljena na sprejem novih 800 tekačev iz vsaj 30 držav sveta in ponuja kar nekaj novosti.

UTVV in tradicionalni Majski tek sta združila moči in v sodelovanju ponujata 10 km progo, ki objame Ajdovščino. Tekačem želimo ponuditi teke za vso družino.

Novost je nov del 30 km proge, ki bo startala na Gočah in bo v letu 2018 štela za državno prvenstvo v gorskem maratonu ter predstavljala izbirno tekmo državne reprezentance za svetovno prvenstvo na Poljskem. Veliko priznanje za gorski tek v Vipavski dolini, številne izjemne  tekače in organizatorja.

50 km proga bo, po lanskem zelo uspešnem debiju, znova startala v Vipavskem križu.

Kralja in kraljico Vipavske doline bo tudi letos prinesel najdaljši 106 km dolg tek s 5000 višinskimi metri, ki starta v ajdovskem obzidju, se mimo Izvira Hublja vzpne na Podrto goro, oriše prekrasen rob, odkljuka Mali Golak, Čaven in Kucelj, nadaljuje do Sv. Marija nad Vitovljami in se preko Črnič in Batuj vzpne ne južne obronke doline. Vinogradniško sadjarski pejsaži Brij, Vrtovč, Gaberij, Erzelja in Goč preidejo v divjino ob vzponu na Štjak. Mimo Sv. Socerba v Podnanos in zadnji 1000 m vzpon do Pleše na Nanosu. Od tam bodo tekmovalci odplesali samo še preko Abrama do cilja v Kampu Tura nad Vipavo. Najhitrejši s progo opravijo v dobrih 11 urah.

UTVV

Trenutno je na seznamu prijavljenih 460 tekačev iz 21 držav, kot zanimivost,  najbolj oddaljena država je Tajska. O pomembni mednarodni udeležbi govori dejstvo, da je trenutno več kot 200 tekmovalcev tujcev, največ Italijanov, sledijo Madžari in Srbi, pomemben del ima Poljska, Slovaška itd.

Kot velika popestritev tekaške ponudbe, so bile letos uvedene UTVV pripravljalne ture, kar 16 jih bo izvedenih kot organiziran trening. Potekajo v 14 dnevnih presledkih od novembra do maja meseca. Namenjene so nadaljnji popularizaciji trail teka, ter spoznanju, da je trail tek namenjen vsakomur. Prednost pred cestnim tekom lahko najdemo kar nekaj,  vsekakor je manj obremenjen s hitrostjo, slikovit, nepredvidljiv,  končno pa v trail teku tudi hoja ni greh, velika večina tekmovalcev vzpone v bistvu prehodi. Udeležba na pripravljalnih turah je zelo dobra saj se vedno znova zbere od 30-40 zelo zadovoljnih tekačev.

Udeležba je brezplačna, vse potrebne informacije pa so objavljene na uradni Facebook strani.

UTVV

Več informacij o dogodku najdete na www.ultratrail.si.

Se vidimo 12.05.2018, na ali pa ob progi v najlepši dolini na svetu. Kako zanimivi so bili lanskoletni boji pa si lahko preberet tu: https://www.lokalne-ajdovscina.si/article/2017043009421258/

Video 2018

Fotografije: UTVV

 

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport, #vipavskadolina

Kolofon