Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pust trka na vrata tudi v Vipavski dolini

Letos že zelo zgodaj, zato pa nič manj zanimivo, norčavo in predvsem pustno. Prihajajo dnevi pustovanj, takšnih drugačnih, med drugim pa našo dolino že v petek ponovno obiščejo tudi ptujski Kurenti. Oglejte si kje vse lahko še uganjate pustne norčije v prihodnjih dneh.

Za pravšnji uvod v pustni vikend bodo pokrbeli ptujski Kurenti, ki sedaj že tradicionalno vsako leto ob tem času obiščejo Vipavsko dolino in na svoj edinstven način popestrijo pustovanje na Vipavskem. Da bo tako tudi letos pa gre zahvala trgovskemu podjetju Fama, ki vedno poskrbi, da se Kurenti pri nas počutijo tako dobrodošli. Tokrat pridejo v naše kraje že šestnajstič.

Program:

PETEK, 09. februarja 2018:

09.30  Obisk podružnične šole in Krajevne skupnosti Goče

11.00  Obisk Centra starejših Pristan v Vipavi

11.30  Glavni trg Vipava – sprejem pri vipavskem županu, mag. Ivanu Princesu,

16.00  Obisk Krajevne skupnosti Podraga

17.00  Obisk Krajevne skupnosti Lozice

SOBOTA, 10. februarja 2018:

09.00  Obisk marketa »Na placi« Lavričev trg v Ajdovščini

10.00 – 12.00  ŠOTOR na parkirišču Trgovskega centra FAMA Vipava: Tradicionalno pustovanje za otroke in mladino s ptujskimi koranti, izbor najboljših pustnih mask in zanimive otroške delavnice.

11.00  Obisk KS Šempas – sprejem pred marketom Zan v Šempasu

Kurenti pa seveda niso edini, ki vam bodo pričarali pravo pustno, skorajda karnevalsko vzdušje v Vipavski dolini.

KAŠ - Klub ajdovskih študentov v soboto, 10. februarja zvečer prireja tradicionalno pustovanje v Baru Hiša mladih, zbirali bodo najboljše maske in jih tudi nagradili. Za ples bodo poskrbeli legendarni Balkan Boys. Balkan Boys v svojih pesmih na svež, inovativen in sebi lasten način ohranjajo idejo balkanske glasbe, prepleteno z ritmi ska-ja in rumbe. Označuje jih edinstvena energija, zvok balkana, ritmi rumbe, skaja, gipsyja, swinga, reggaeja ter prava norija. Pustovanje se bo odvijalo v Baru Hiša mladih zato tudi najslabša vremenska napoved ne bo ogrozila norega žura. Vstop je prost. Kot vsako leto, bodo tudi letos najizvirnejše, najbolj zabavne, najbolj nore in originalne maske nagradili.

Mladinski center Hiša mladih pa bo ponovno poskrbel za veselo otroško pustno rajanje. Letos bodo pustovali v torek, 13. februarja, kot vedno v veliki dvorani ajdovskega Zavoda za šport, kjer se zabava prične ob 16.30 uri. Da pa bo rajanje veselo bodo poskrbeli: Animacijska skupina Fuldoro, plesna šola EL1 in DJ Samo. Izbrali bodo najboljše maske in jih seveda tudi nagradili, posladkali se boste lahko z brezplačnimi krofi ajdovskega Mlinotesta in ustvarjali v pustnih ustvarjalnih delavnicah.

Zaključna pustna zabava v Ajdovščini pa se bo zgodila v Klubu Baza, KUD, prav tako v torek, 13. februarja. Izvlecite vse, kar imate v omarah in naj pridejo na plan vaše temačne skrivnosti in razgaljene glave! Žalost vso naj šment pohrusta, v torek šli se bomo pusta. Za muziko in vrtenje, potenje in free falling bo poskrbljeno. Vabljeni.

Pust plakat 2018

 

* Naslovna fotografija: Klavdij Blažko

Lokalne Ajdovščina

#zabava, #vipavskadolina

Kolofon