Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prvenstvo odstopov za Andrejo Slokar

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, ki je potekalo v Švici, je blestela slovenka Meta Horvat, saj se je okitila z dvema medaljama. Nastopi pa se niso najbolj posrečili Ajdovki Andreji Slokar, ki je v petih nastopih zabeležila štiri odstope ter osvojila peto mesto v ekipni tekmi.

V švicarskem Davosu je potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Dekleta, med katerimi so bile tudi štiri naše tekmovalke, so se pomerile najprej veleslalomu. Za Slovenke tekma ni bila ravno kdo ve kako uspešna. Največ smo seveda pričakovali od Mete Hrovat, ki pa je žal odstopila. Podobno se je zgodilo tudi ajdovski alpski smučarki Andreji Slokar, ki je po 37. času prvega teka v drugo odstopila.

Mnogo več veselja je v slovenski ženski tabor prinesel slalom, saj je ob koncu tekme donela Zdravljica. Meta Hrovat je namreč več kot zasluženo postala svetovna prvakinja. Ponovno pa se tekma ni najbolje razvila za Slokarjevo, ki je zabeležila še drugi odstop na prvenstvu.

Meta Hrovat je nekaj dni kasneje še drugič stopila na zmagovalni oder, kot svetovna podprvakinja v alpski kombinaciji. Pesti smo držali tudi ob vožnji Andreje Slokar, žal pa se je njen nastop končal z odstopom. Zelo podobno pa se je zgodba odvila tudi na tekmi v superveleslalomu.

Slovenija smučanje MSP Andreja Slokar

Po dveh preizkušnjah v tehničnih disciplinah za smučarke in dveh v hitrih disciplinah za smučarje je v Davosu prišla na vrsto še ekipna mešana tekma. Naše barve so branili Meta Hrovat, Andreja Slokar, Matevž Rupnik in Žan Špilar. Ob koncu so Slovenci in Slovenke osvojili peto mesto.

Torej štirje odstopi za mlado ajdovsko alpsko smučarko, ki pa so zagotovo dragocena izkušnja  za nadaljevanje kariere.

 

* Vir in fotografija: SloSki

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon