Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristijan Koren začel sezono v Dubaju

Sezona se je tudi uradno začela za najboljše profesionalne cestne kolesarje. Tekmovalni utrip je prvič letos začutil tudi Kristijan Koren, ki te dni vrti pedala na močni etapni dirki v Dubaju. Za kolesarja iz Budanj je to prva uradna preizkušnja v majici novega moštva Bahrain Merida.

V torek se je pričela dirka po Dubaju, Dubai Tour. Ekipa Bahrain Merida nanjo pošilja kar štiri Slovence. Na dirki, ki šteje pet etap, v skupni dolžini dobrih 840 kilometrov, nastopajo Borut Božič, Grega Bole, Kristijan Koren in David Per, ki bodo pomagali Sonnyju Collbreliju do čim boljšega rezultata. V ekipi bo tudi Vincenzo Nibali, ki pa tokrat ne bo v ospredju. Športni direktor Alberto Volpi je o pripravljenosti ekipe povedal: »Imamo odlično sestavo ekipe in vsak od njih bo imel pomembno vlogo na dirki. Pričakujemo, da bodo dirko odločile bonus sekunde na vrh Hatta Dama v četrti etapi. Kapetan ekipe je Sonny, Vincenzo pa je dodana vrednost naši ekipi.«

Na dirki so tudi zmagovalec preteklih dveh let Marcel Kittel (Team KAtusha-Alpecin) in zmagovalec leta 2015 Mark Cavendish (Dimension Data), ki se po ponesrečeni sezoni vrača in cilja visoko. Med odličnimi kolesarji bodo uvrstitve krojili tudi Alexander Kristoff (UEA Team Emirates), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) in Nacer Bouhanni (Cofidis).

Kristijan Koren je na dirki v Dubaju v vlogi pomočnika, predvsem Collbreliju, ki računa na uspehe v šprinterskih zaključkih etap. Po treh etapah najdemo Korena na skupnem 79. mestu, z 4.49 minute zaostanka.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon