Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poraz Mlinark ter stotica ajdovskih košarkarjev

Ligaški vikend je tokrat postregel s kar tremi domačimi tekmami. Zmag so se prešerno razveselili ajdovski rokometaši in košarkarji, precej grenkobe pa je bilo v taboru Mlinotesta, saj so punce morale priznati premoč ekipi Celja.

Dvojni rokometni spored je na tribune ajdovskih Polic privabil številne navijače. Prvi so na parket stopili fantje, ki so gostili ekipo Pomurja, v pomembni tekmi za vrh lestvice. Prvi polčas je povsem pripadel gostom, ki so ga dobili z 7:13. V drugem polčasu pa povsem drugačna slika Ajdovcev. Že od prve minute so pritisnili na plin in prisilili gostujočega trenerja do dveh minut odmora v petih minutah. Tudi to ni pomagalo in Ajdovci so višali prednost do končnih 27:24. Pohvaliti velja igro v drugem polčasu in na tem je treba graditi za naprej. Naslednja tekma sledi že v četrtek v Gornji Radgoni.

Manj veselja po tekmi pa je bilo v taboru rokometašic Mlinotesta, ki so si močno pokvarile možnosti v boju za tretje mesto. V tekmi z neposrednimi tekmicami, Celjankami, so na koncu priznale premoč z 18:21. Že rezultat daje slutiti, da domačinkam nikakor ni stekla igra v napadu, preveč je bilo napak in neizdelanih strelov, izkazala pa se je tudi gostujoča obramba. Ajdovke so dobile prvi polčas z 10:9, vmes vodile tudi za štiri zadetke, nato pa so v drugem delu igre začele prevladovati Celjanke. Le te so v 39. minuti tekme povedle, nato pa vodstvo obdržale vse do konca zanimivega srečanja. Pri domačih je šest zadetkov dosegla Slađana Perazić. Sledi gostovanje v Kozini.

Magično mejo 100 točk, pa so v soboto presegli košarkarji Ajdovščine, ki so v tekmi proti Hydrii, zmagali, po podaljšku, z 102:97. Večji del tekme so bili sicer v vodstvu gostujoči košarkarji, ki so v zadnjo četrtino vstopili z devetimi točkami prednosti. Ajdovci pa so nato odlično odigrali zadnjih deset minut in izsilili podaljšek. V dodatnih minutah so odigrali bolje, predvsem v napadu, in se nato zasluženo veselili pomembnih točk. S tem so zaključili redni del tekmovanja, sledi dober mesec premora in nato tekme za razvrstitev. Najprej v gosteh pri ekipi Rosa Vrhnika.

 

* Naslovna fotografija: Robert Ferjančič (ŽRK Mlinotest)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon