Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Hadalinu odlično osmo mesto v kombinaciji

V Južni Koreji, natančneje v Pjongčangu, potekajo Zimske olimpijske igre, ki bodo trajale vse do 25. februarja. Na njih nastopa skoraj tri tisoč športnikov, od tega 71 slovenskih tekmovalcev. Olimpijske igre imajo tudi malce ajdovskega pridiha, Štefan Hadalin je namreč član ajdovskega smučarskega kluba DOL.

Marcel Hirscher je novi olimpijski prvak v alpski kombinaciji na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Avstrijski šampion je upravičil status favorita in osvojil svojo prvo zlato kolajno na olimpijskih igrah. Najboljši Slovenec je bil prav član ajdovskega kluba, Štefan Hadalin, ki je preizkušnjo zaključil na osmem mestu.  Srebro in bron sta pripadla Francozoma. Alexis Pinturault je za Marcelom Hirscherjem zaostal 23 stotink sekunde, njegov rojak Victor Muffat-Jeandet pa je bil tretji z zaostankom 1,02 sekunde.

Hirscher, ki ima v svetovnem pokalu 55 zmag, šest naslovov zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala ter štiri naslove svetovnega prvaka, je na prvo olimpijsko zlato moral čakati vse do letošnje Južne Koreje. Tekmovalec iz okolice Salzburga je imel pred tem v vitrini le olimpijsko srebro, ki ga je pred štirimi leti osvojil v Sočiju. Hirscher, ki je naslov kombinacijskega svetovnega prvaka osvojil leta 2015, se je z olimpijskim zlatom v kombinaciji pridružil Kjetilu Andreju Aamodtu, Bodeju Millerju, Tedu Ligetyju in Lasseju Kjusu, ki imajo zlati kolajni v kombinaciji tako z olimpijskih iger kot svetovnih prvenstev.

Hirscher je tretji Avstrijec v moški konkurenci z olimpijskim zlatom v kombinaciji, pred njim sta olimpijska naslova v tej disciplini osvojila Mario Reiter leta 1998 v Naganu ter Hubert Strolz leta 1988 v Calgaryju.

Slovenci so na kombinaciji iztržili polovičen uspeh. Za najboljša slovenska dosežka sta poskrbela tekmovalca, od katerih se je to najmanj pričakovalo.

Dvaindvajsetletni Vrhničan Štefan Hadalin (+2,42) je olimpijski prvenec končal s solidnim osmim mestom. Upoštevajoč dejstvo, da v hitrih disciplinah ne tekmuje, se je zelo dobro odrezal na smukaški progi z 21. mestom. V slalomskem finalu je smučal nekoliko zadržano, kar pa je še vedno zadostovalo za najboljši dosežek na velikih tekmovanjih. Na lanskem svetovnem prvenstvu v St. Moritzu je bil deseti v slalomu.

 

* Preberite tudi: Zimske olimpijske igre - Pjongčang 2018

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Štefan Hadalin Facebook

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon