Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke slavile v primorskem derbiju

V tokratnem ligaškem vikendu so na parket stopile le ajdovske rokometašice, ki so v primorskem derbiju, že v petek, ugnale domačinke iz Hrpelj. Fante je tekma čakala v Gornji Radgoni, a je bila prestavljena na prihodnji torek.

Po boleči zaušnici v prejšnjem krogu, ko so Mlinarke v končnici izgubile pomembno srečanje s Celjem, so tokrat rane celile v Hrpeljah. Gostovanje v Modri dvorani epiloga ni dobilo vse do sredine drugega polčasa, ko so se izkušnje in kvaliteta vendarle nagnile na stran Ajdovk.

Domače igralke Jadrana so se bojevito zoperstavile Mlinotestu in bile dolgo časa pri tem uspešne. Praktično cel prvi polčas so z igro ena na ena iz zunanje linije parale živce obrambi Mlinotesta. Sestri Poplašen in Šiškovič Kaja so bile glavne protagonistke Hrpeljčank, da so odšle na odmor  z vodstvom 13:12. Ajdovke so bile zraven le po zaslugi Ferfoljeve in Juričeve, ki sta dosegle pet oziroma štiri zadetke.

V drugem delu se je vendarle zbudila najboljša lastnost igralk iz Ajdovščina. Obramba 3-2-1 je pričela igrati agresivneje in s tem so imele domačinke nemalo težav. Prednost se je iz minute v minuto povečevala, še posebej z vstopom v igro Nuše Fegic, ki je s svojo hitrostjo razbijala obrambo Hrpeljčank. Svoje je še dodala kapetanka Maja Svetik s tremi goli v najbolj pomembnem delu srečanja. Slednja se je v eni izmed zadnjih akcij na srečanju poškodovala. Ob strelu s krila in dotiku nasprotne igralke je nerodno pristala na nos. Na srečo so Majo v bolnišnici ”porihtali” in bo morda na voljo trenerju Lapajnetu na naslednji domači tekmi. Mlinarke so ob koncu zmagale s sedmimi zadetki prednosti. Pomembni pa sta predvsem novi dve točki v boju za mesta, ki prinašajo ligo za prvaka.

Trener Aleksandre Lapajne je takole, za Primorske novice, komentiral petkovo srečanje: "Jadran je pokazal svojo kakovost. Dokler je fizično zdržal, nam je bil enakovreden, še posebej zato, ker nam strel od daleč ni šel. V drugem polčasu smo z rotacijo večjega števila igralk zgostili obrambo in dvignili ritem, s fanatično borbenostjo pa smo prestregli veliko žog ter prehajali v protinapade. Uspešni smo bili tudi s prodori. Žal smo v končnici izgubili Majo Svetik. Malo verjetno je, da bo pripravljena do naslednje tekme. Sicer so nato ob izkušenih Tjaši Rudman in Špeli Ferfolja dobile priložnost vse mlajše igralke in jo dobro izkoristile – na čelu z Nušo Fegic."

Najboljše strelke pri Mlinotestu so bile Ferfolja Špela s sedmimi zadetki, Manca Jurič s šestimi, Nuša Fegic s petimi in Maja Svetik s štirimi. V soboto, 24. februarja, ob 20. uri, v Ajdovščino prihaja ŽRK Aklimat Ptuj.

ŠD JADRAN BLUEMARINE KOZINA 20:27 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 7; Jurič M. 6; Fegic N. 5; Svetik M. 4.

 

* Vir: ŽRK Mlinotest

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon