Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zaradi burje več prometnih nesreč

Burja je tudi danes povzročala težave v prometu. V jutranji prometni nesreči v bližini Podnanosa sta bila udeležena avtobus s petimi potniki in osebno vozilo. Policisti so ugotovili, da je močan sunek burje na ravnem delu ceste Podnanos-Vipava avtobus premaknil na levo stran vozišča, ki je potem zadel osebno vozilo, v katerem se je poškodoval 31-letni voznik.

Močna burja in sneženje sta botrovala tudi prometni nesreči na hitri cesti med cestninskimi postajami Nanos in Vipava, v njen pa je bil udeležen 45-letni voznik kombija, državljan Romunije. Med vožnjo po hitri cesti po klancu navzdol iz Razdrtega proti Vipavi voznik ni prilagodil hitrosti in načina vožnje stanju vozišča in vremenskim razmeram. Zato je kombi trčil v varnostno ograjo.

Včeraj ob 12.58 pa so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije, ki se je zgodila izven naselja Podnanos (Občina Vipava) in v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo s priklopnikom. Ugotovljeno je bilo, da je 69–letni voznik tovornega vozila vozil na regionalni cesti iz Podnanosa proti Vipavi. Med vožnjo je močan sunek burje tovorno vozilo prevrnil, tako da je omenjeno vozilo obstalo na sredini vozišča (v smeri vožnje). Voznik ni bil poškodovan. Prometni policisti so mu zaradi kršitve prometne zakonodaje (vožnja po cesti, kjer je dovoljen samo lokalni promet) izdali plačilni nalog. Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Prav tako so policiste včeraj ob 20.46 obvestili še o drugi prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Podnanos, kjer je sunek burje prevrnil kombi (znamke Renault Master) na desni bočni del vozila. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi neupoštevanja prometne signalizcije za izločanje vozil s strani 42–letnega voznika kombija, ki je vozil iz Vipave proti Razdrtemu. Slednji je pri prevrnitvi vozila utrpel udarec v koleno. Na kraju prometne nesreče so poleg prometnih policistov posredovale tudi druge pristojne službe (gasilci in reševalci). Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu prometni policisti izdali plačilni nalog.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Dejan Fabčič

Lokalne Ajdovščina

#vipavskadolina

Kolofon