Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pestra marec in april v Dnevnem centru Rdečega križa

Rdeči križ Ajdovščina v svojem dnevnem centru, na Tovarniški cesti 3g, v Ajdovščini, (poleg gasilskega doma), v mesecu marcu in aprilu napoveduje številne dogodke, ki so primerni za vsakogar. Za tiste, ki ste trenutno brezposelni, so dogodki brezplačni. Vabljeni.

Program individualne brezplačne »učne pomoči za osnovno šolo« se bo izvajal vsaki dan od ponedeljka do petka v popoldanskem času do 18. ure. Učno pomoč bomo izvajali po predhodnem dogovoru. Namenjena je otrokom iz socialno šibkejših družin.

Program za otroke petkov »ŽIV ŽAV«, kjer bomo imeli različne ustvarjalnice za otroke, poslikava kamnov, izdelava uporabnih predmetov iz usnja, kravat, kuhanje z otroci, sprehode,…. Družili bi se enkrat mesečno, zadnji petek v mesecu od 15. do 17. ure popoldan. V marcu bomo imeli delavnico izjemoma  v petek 23.3.2018, ker so zadnji vikend v mesecu velikonočni prazniki. Vljudno vabljeni!

Program za brezposelne - svetovanje, pomoč pri pisanju prošenj, pomoč pri iskanju zaposlitve in pomoč pri povezovanju z delodajalci. Z vsakim brezposelnim se bomo individualno pogovorili. Po predhodnem dogovoru nas lahko kontaktirate na spodnje telefonske številke ali e-naslov.

Delavnice recikliranje - vsak petek od 9:30 do 11:30 v dnevnem centru. V petek 23.2.2018 bomo izdelovali rože iz krep papirja in servietov. Vljudno vabljeni vsi, ki imate željo po ustvarjanju.

Delavnice kaligrafije, vsak četrtek od 9. do 11. ure v našem dnevnem centru. Na kaligrafijo pridete s svojim kaligrafskim peresom. Prvima dvema udeleženkama delavnice posodimo pero. Tečaj se bo izvajal v petih srečanjih. Prvič bo 1.3. 2018 ob 9.00 uri na sedežu RK Ajdovščina,Tovarniška cesta 3.g. Obvezna prijava na spodnje telefonske številke ali e-naslov.

Izmenjevalnica, vsako tretjo soboto v mesecu. Tudi v mesecu marcu 17.3.2018 bomo nadaljevali z našo Izmenjevalnico. Prihajajo toplejši dnevi, zato je čas, da si ponovno osvežimo garderobo.Na izmenjavo lahko prinesete, kak kos oblačila, ki ga zamenjate za drugo oblačilo. S tem si lahko osvežimo garderobo brez nepotrebnega zapravljanja denarja in podaljšamo življensko dobo oblekam, ki bi v nasprotnem primeru ostale pozabljene v omarah oz. bi romale v smeti. S tem projektom želimo spodbuditi ljudi, da si izmenjujeo oblačila, ki so še nosljiva, vendar se jih iz različnih razlogov ne uporablja več in da poskrbimo tudi za okolje. Vsi, ki ste se udeležili prejšnjih dealvnic in tudi novi ste Vljudno vabljeni. 

Enkratna delavnica »Izdelave zeliščnega mila po hladnem in toplem postopku dne 9.marca ob 17. uri na sedežu RK Ajdovščina, v našem dnevnem centru. Delavnico bo vodila Urška Lemut Šušteršič »Vila Lavanda«. Naučili se bomo izdelati trdo zeliščno milo po hladnem in toplem postopku. Izvedeli o zeliščih, zeliščnih učinkovinah in drugih zeliščnih pripravkih. Vsak udeleženec delavnice, bo tudi prejel zeliščno milo. Vljudno vabljeni!

Enkratna delavnica »Gong Kopel«, ki bo v mesecu aprilu dne 9.4.2018 ob 18.00 uri. Organiziramo antistresno »Gong Kopel« v dnevnem centru in nanjo vabimo vse, ki si želijo sprostitve in uživanja ob zvokih in vibracijah gonga. »Gong Kopel« bo vodila priznana gong terapevtka »Taša Turk«. S seboj prinesite debelejšo ležalno podlogo, blazino, toplo odejo, plastenko vode in se prepustite zvočnemu popotovanju.

RDEČI KRIŽ AJDOVŠČINA

Prosimo za prijave na telefonske številke ali e-naslov: 053664930 / 051430722 ali e-naslov.: ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Vsi programi in delavnice so brezplačni za  brezposelne, vljudno Vabljeni tudi ostali!

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #wotr

Kolofon